Een zomer die anders is of anders.
De zomer waarin alles veranderde is deel één van de driedelige serie van Jenny Han. Dit is het eerste boek dat ik van deze auteur gelezen heb. Eigenlijk was het geluisterd via spotify.
Het verhaal gaat over Belly. Zij staat centraal in het boek. Belly leeft van zomer tot zomer. Ze is al van kleins gewoon om van juni tot augustus naar een strandhuis te gaan. Daar beleeft ze diverse avonturen met haar moeder, broer, de bff van haar mama en haar twee zonen. De zes personen zijn hecht en allemaal verlangen ze ieder jaar naar de zomer. Belly is deze zomer zestien jaar geworden, ze kijkt uit naar de zomervakantie. Het is een vakantie waar alles veranderd. Zal het een leuke vakantie worden?
Dit boek is een YA boek geschikt voor 15 – jarigen, maar naar mijn gevoel mogen jongere lezers dit zeker gaan lezen! Ik zou zeggen vanaf 12 jaar.
Ik vond degene die het verhaal ingesproken had zeer fijn om naartoe te luisteren. De emoties gaf ze mooi aan, het was aangenaam luisteren. Zonder dat ik het wist was het verhaal ten einde.
Het verhaal zelf was oké qua inhoud, maar ik had er eerlijk gezegd meer van verwacht. Ik denk dat ik te oud geworden ben voor dit soort verhalen. Vroeger zou ik dit boek een topper vinden.
In het boek komen er diverse onderwerpen naar voren: vriendschap, liefde, vakantie, ziekte, ..
Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn voor de personages. Dit maakt alles realistischer.
De personages zijn goed uitgewerkt, het mocht iets uitgebreider zijn, maar het was fijn om personages van nu ook te leren kennen hoe ze vroeger waren. Fijne insteek. Maakt alles vollediger.
Ik kan concluderen dat dit een oké boek is en dat ik de vervolgdelen graag wil ontdekken.