Iedereen kan het overkomen
Jaren heb ik gewacht om de Vermassen boeken te lezen. Maar waarom? Ik denk omdat ik er klaar voor wilde zijn mentaal. En december 2024 was het goede moment om eraan te beginnen.
Moordenaars en hun motieven gaat over elk mens die in staat is om een moord te plegen, van gelijk welke rang en stand. Moord wordt als beestachtig gezien en ervaren, maar beesten moorden niet en mensen wel. In dit boek toont Jef Vermassen de diverse gezichten achter de moord, achter partnerdoding, genocide, enz. Hij legt alles zo goed mogelijk uit. Voortdurend vraagt hij zich af waarom is het gebeurd, waarom? Wat het motief is zeer zeer belangrijk.
Wat een boek! Zowel in dikte als inhoud. Het is zo ongelofelijk dat alles waargebeurd is. Soms kwam ik slecht van wat ik las puur omdat ik een beeldende lezer ben.
Ik vond goed wat Vermassen in het begin zegt dat je ervoor open moet staan en neutraal moet zijn anders gaat dit boek nooit lukken om te lezen en dit klopt ook.
Het is fijn dat Vermassen gewerkt heeft beginnend met informatie over dieren en zo verder naar de mens. Zo leer je alles beter begrijpen. En komen er oogopeners naar voren. Ik heb meermaals met open mond gelezen.
Ik ben na het lezen van dit boek veel rijker geworden in motieven van moordenaars en ook objectiever geworden. Want hoe snel is een oordeel niet klaar. Ik geef eerlijk toe soms veel te snel. Vanaf nu ga ik proberen om eerst feitelijk alles te bekijken en dan conclusie ervan te maken. Er zit meer achter een misdaad, veel meer. Achtergrond, motief, geschiedenis, ...
Conclusie: dit boek brengt veel bij maar is niet voor gevoelige lezers!
Conclusie: dit boek brengt veel bij maar is niet voor gevoelige lezers!