Een nieuwe wereld gaat open.
Royals is deel 1 van een tweedelige serie van Rachel Hawkins. Zoveel keren heb ik dit boek in kringlopen gevonden en nooit gekocht, schande. Tot paar weken geleden, toch gekocht en zo blij! Wat een tof boek. 1 nadeel: het is in nog geen dag uit!
We maken in royals kennis met Daisy Winters, een Amerikaanse tiener die houdt van boeken, haar vriendin, enz. Heel tegenovergestelde of haar oudere zus. Zij is net, klassiek en verloofd met een Schotse kroonprins. Daardoor komt Daisy ook in de spotlights terecht en gaat haar wereld veranderen. Tijdens de zomervakantie moet de familie Winters naar het Schotse hof. Er gaat een wereld voor hen open. Het leven bij de royals is verre van saai. Daisy zal de ene verbazing na de andere hebben.
Ik kon tijdens het lezen van dit boek, het boek gewoon niet wegleggen. Zo tof feelgood/ ya boek! Ik was meteen verkocht. Het is zeer vlot en duidelijk geschreven. En ik heb zeer goed gelachen met de humor die erin verwerkt zat! Het was gewoon zalig om even in een royal wereld te kruipen ipv de werkelijke saaie wereld.
Het verhaal is geschreven in het perspectief van Daisy, het hoofdpersonage. Tussendoor komen er krantenknipsels, websites naar voren om alle gebeurtenissen meer pit te geven.
Er zitten wel clichés in het boek, maar dit vind ik zeker niet erg.
De personages zijn leuk gemaakt. Ik ben blij dat er in het royal leven ook schandalen/taboes zijn. Maar één ding is jammer dat ze niet zo bespreekbaar zijn. Ze gaan de doofpot in.
Enkele personages hebben mijn hart veroverd: Daisy, Miles, Oudere zus Daisy en de papa van de zussen.
Het is ook fijn dat personages een groei meemaken. De ene groei is wel positiever of de andere.
Dit boek is zeker een aanrader als je van royals houdt en het leven ervan. Het leest vlot en is gewoon fijn om tussendoor te lezen.
Er zitten wel clichés in het boek, maar dit vind ik zeker niet erg.