Een leuke, vermakelijke en mooie feelgood novelle

KimCoenen85 18 januari 2025
Alleen al de titel maakt me erg nieuwsgierig naar het tussendoortje. Daarbij heb ik al eerder een boek van Sabine gelezen, Oppas gezocht en Lentevloek en De kunst van verleiden en Plus 1. Stuk voor stuk toppertjes waardoor ik hoge verwachtingen heb van deze nieuwe feelgood.

Tien jaar geleden heeft Caroline mannen definitief afgezworen nadat ze een trauma opliep. Sindsdien leeft ze een veilig en gecontroleerd leven. Het gaat goed, tot Julian haar nieuwe collega wordt. Hij is de chaos in haar gecontroleerde leven. Hij heeft scherpe humor, speelse plagerijen en let op kleine details. Julian doorziet de façade van Carolien en probeert haar uit haar comfortzone te trekken met gekkigheid. Caroline wankelt tussen verzet en aantrekkingskracht. Hierdoor maakt ze blunders in Julians buurt die haar leven op zijn kop zetten. Wanneer ze op het punt staat haar hart open te stellen, ontdekt ze dat Julian nog gevoelens koestert voor zijn ex.

Wat een leuke, vermakelijke en mooie feelgood novelle weer van Sabine Zwaan. Ondanks dat deze feelgood een heftig onderwerp bevat, is het toch een luchtig, mooi en fijn verhaal geworden. Sabine Zwaan heeft een levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl en een fijn gevoel voor humor.

We volgen het verhaal van Caroline, die een gecontroleerd en veilig leven leidt, dan gepaard gaat met structuur en orde. Het is verder een redelijk doorsnee personage, waardoor je gemakkelijk met haar mee in het verhaal gaat. Ook Julian, haar nieuwe collega is een positieve, vrolijke en leuke verschijning die je echt meermaals een lach op je gezicht geeft.

De verhaallijn wordt leuk opgebouwd, doordat Caroline Julian eerst in een andere setting ontmoet. Hierdoor is het des te vermakelijker als ze elkaar op maandag op kantoor treffen. Er volgt een leuk verhaal tussen de twee met een goede hoeveelheid aan wendingen en gebeurtenissen. Dit is wel het eerste verhaal van Sabine Zwaan dat wat meer diepgang kent, maar Sabine Zwaan heeft dit op prachtige en mooie wijze weten te doen. Hierdoor wordt de al erg leuke feelgood nog beter.

Controlfreak is een leuke, vermakelijke en mooie feelgood novelle. Sabine Zwaan heeft een vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl en weet in dit kortverhaal naast een leuke opbloeiende liefde ook op mooie en krachtige wijze diepgang in de verhaallijn en een heftig onderwerp te stoppen, zonder dat het een zwaar verhaal wordt. Erg leuk!

Meer recensies van KimCoenen85