Een verrassend goede novelle!
Het is mijn eerste kennismaking met de schrijfster Hanneke Meijer, toch heb ik goede verwachtingen. De uitnodigende en intrigerende cover maken me enorm nieuwsgierig naar deze thriller novelle. Ik las nog weinig novelles met het genre thriller dus ik ben benieuwd hoe snel ze de spanning weet op te bouwen. De donkere cover met daaruit springend een lichtgevend reuzenrad en twee vrouwen, maken me wel nieuwsgierig. De titel komt prachtig uit het beeld.
De relatie van Anne en Meral is niet meer wat het is geweest. Als afsluiting van een dagje pretpark gaan ze in een reuzenrad die eigenlijk net van plan is om te gaan sluiten. Dan gaat alles mis, er is een technische storing en Anne en Meral zitten boven in het reuzenrad vast.
Hierdoor komt er een lang vermeden gesprek op gang. Herinneringen aan het feest op oudejaarsavond worden opgehaald. Anne twijfelt aan Meral of ze haar de waarheid vertelt. Dan nadert er een storm, maar een storm in een gondel op zeventig meter hoogte is toch wel enorm heftig...
Hanneke Meier heeft een hele vlotte en krachtige schrijfstijl, waardoor ze direct het verhaal lekker op gang weet te brengen. Het verhaal is geschreven vanuit een dubbel perspectief en hierdoor krijg je als lezer een goed beeld van zowel Anne als Meral. Hierdoor worden beide personages verder uitgediept en merk je goed de verschillen in de denkwijze van beide vrouwen. Op deze wijze weet Hanneke Meier ook snel een spanningsboog tussen de twee personages op te bouwen.
De verhaallijn is origineel, verrassend en leuk. Het verhaal switcht bij de vrouwen tussen het heden en het verleden, waarbij het wantrouwen en de leugens goed voelbaar zijn. Daarbij wordt het al snel duidelijk dat beide vrouwen geen zuivere koek zijn en er geheimzinnige spelletjes op nahouden. Daardoor krijg je als lezer veel vragen en wordt je erg nieuwsgierig naar hoe de vork in de steel zit. Het plot was heftig, maar daarbij zorgde de plottwist voor een verrassing.
Hoog, de nieuwe thriller novelle van Hanneke Meier is een originele, bijzondere en verrassende ontdekking. Het verhaal kent een goede opbouw en is heerlijk vlot en krachtig geschreven waardoor het verhaal enorm prettig leest. Het plot is schokkend, maar de plottwist weet nog een verrassend staartje aan het verhaal te breiden.