Een helder, toegankelijk en motiverend boek
Ik had dit boek al zo vaak voorbij zien komen op sociale media dat ik er nieuwsgierig naar werd. Aangezien ik dol ben op non-fictie en zeker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en mindset, denk ik dat dit boek me erg aanspreekt. Sowieso is de cover alleen al erg vrolijk, sprekend en uitnodigend. Ik hoop op een luchtig en leuk boek dat je mooie levensinzichten geeft.
In dit boek helpt Kim Suhyun om jezelf te bevrijden van de druk om aan de verwachtingen van anderen te voldoen, zodat je je kan concentreren op wat echt voor jou belangrijk is: leven als jezelf. Kim werd zelf geconfronteerd met de harde realiteit van het volwassen leven. Door social media ervaarde Kim constant de druk om zichzelf constant met anderen te vergelijken. Ze had het gevoel dat ze nooit goed genoeg was. In dit boek helpt Kim, met zelfhulp adviezen, troostende woorden en leuke illustraties, je zien hoe je een volwaardig leven kan leiden, eentje waarin je jezelf niet vergelijkt met anderen. Dit doet ze aan de hand van de 6 to-do-list:
1) Leef met zelfrespect
2) Leef als jezelf
3) Leef zonder angst
4) Leef samen
5) Voor een beter leven
6) Voor een goed en zinvol leven
Wat een leuk, luchtig en inspirerend boek. Kim Suhyun heeft een hele heldere, vlotte en toegankelijke schrijfstijl en weet door middel van korte stukken tekst de boodschap helder, krachtig en volledig over te brengen. Het boek is, net als de cover, ook van binnen rijkelijk en mooi geïllustreerd. Dit maakt het lezen van het boek extra leuk.
Het boek begint met een inleiding en een verwoord, waarbij eigenlijk al direct de Koreaanse mentaliteit en cultuur te proeven is. Het is duidelijk dat in deze cultuur op andere wijze naar dingen gekeken wordt dan in onze Westerse cultuur. Toch komt het natuurlijk ook wel voor een groot deel samen, je wordt in je opvoeding al gepusht om veel te bereiken en te presteren in het leven.
Het boek is opgedeeld in 6 delen, waarbij ieder deel weer is opgedeeld in korte hoofdstukjes van 2 tot 3 pagina's die leuk geïllustreerd zijn. Het zijn korte hoofdstukken waarbij Kim Suhyn een onderwerp behandelt als bijvoorbeeld: 'Schrap cijfers uit je leven', 'Maak jezelf niet kleiner'. Wat dit verhaal sterk maakt is dat Kim haar verhaal mooi en helder ondersteunt met wetenschappelijk onderzoek, haar eigen persoonlijke verhaal en veel handvatten, tips en trics. Hierdoor is het echt een volledig en leuk boek geworden wat je motiveert en inspireert om jezelf te zijn.
I decided to live as me is een helder, toegankelijk en motiverend boek. Aan de hand van 6 onderdelen helpt Kim Suhyun je op weg om te stoppen met jezelf te vergelijken en leren om van jezelf te houden. Het boek is opgedeeld in hele korte en leuk geïllustreerde hoofdstukjes die heldere wetenschappelijke informatie bevatten, het persoonlijke verhaal van Kim en veel handvatten, tips en trics. Erg leuk!
1) Leef met zelfrespect
2) Leef als jezelf