Een spannende, actievolle & erg indrukwekkende pageturner
Wat een onwijs mooie, uitnodigende en prachtige cover, die alleen al hierdoor mijn aandacht trekt. Het boek heeft prachtige sprayed edges die het boek echt tot een pareltje maakt. Het is het eerste boek van Charlotte Brugman dat ik ga lezen, maar na het lezen van de flaptekst heb ik hoge verwachtingen.
2123, de wereld wordt in balans gehouden door een superslim, zelflerend systeem dat gedragspunten aan de mensen toekent om te voorkomen dat de mensheid de planeet niet nogmaals verwoest. Finn en Dunya zijn twee jonge hackers die de strijd met elkaar aan gaan. Beide zijn vastbesloten om de beste programmeur van het jaar te worden. Door het winnen van deze wedstrijd kunnen ze een groot aantal punten verdienen. Ze vinden een fout in het systeem, en worden gedwongen samen te werken en te vechten voor hun vrijheid. En niet alleen hun vrijheid...
Wat een pakkende, goede en actievolle pageturner. Charlotte Brugman heeft een krachtige, vlotte en levendige schrijfstijl. Het verhaal volgt in een vlot tempo waarmee Charlotte Brugman de spanning op prachtige wijze weet op te bouwen.
Het verhaal is geschreven vanuit een dubbel perspectief, waarbij Charlotte Brugman heeft gekozen voor twee totaal verschillende en unieke personages: Finn en Dunya. Het zijn heel realistische en mooie personages, die hun eigen talenten hebben en waarbij ze, als ze gedurende het verhaal gaan samenwerken, elkaar prachtig aanvullen. Het is intrigerend dat Charlotte Brugman heeft gekozen voor twee personages met een totaal verschillende status. Dunya is oranje en daardoor wordt ze als minderwaardig gezien. Finn zit daarentegen in de groene klasse en leeft een bijna zorgeloos leven.
Charlotte Brugman begint het verhaal door een mooie basis en beginsituatie te schetsen van de dystopische leefsituatie en de personages Finn en Dunya. Ze treffen elkaar op school, waarbij ze het tegen elkaar opnemen tijdens de lessen van het hacken. Wanneer ze dan beiden aan dé hackwedstrijd mee mogen doen, gaat het spannende en pakkende verhaal echt van start. Er volgen verrassende twisten en wendingen. Het eerst ogenschijnlijke kleine probleem, wordt groter en groter. Dunya en Finn zijn vastbesloten de waarheid aan het licht te laten komen en te vechten voor de vrijheid. Zeker het plot dat volgt is bloedstollend en laat je met ingehouden adem lezen. Het verhaal wordt voor een deel afgesloten, maar maakt je ook zeker erg benieuwd naar het tweede deel van deze geweldige serie.
Klimax is een spannende, actievolle en erg indrukwekkende pageturner. Charlotte Brugman heeft een levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl en weet met realistisch en erg goed uitgewerkte personages je mee te nemen in een intrigerend en razend spannend verhaal. Er zit een vlot tempo in de verhaallijn en het verhaal kent verrassende twisten, complotten en wendingen. Echt geweldig, ik kijk uit naar deel twee!