Een heerlijke, spicy en fijne romance/feelgood met diepgang
Na het lezen van Reisgenoten ben ik ontzettend benieuwd naar het tweede deel van deze heerlijke serie. De schrijfstijl van Nathalie Windhorst viel de vorige keer erg in de smaak en ik vond haar combinatie van een mooie verhaallijn en een verhaallijn met spice goed met elkaar in verhouding. Dat is waar ik nu stiekem met het tweede boek ook weer op hoop.
Lola woont tijdelijk in het Utrechtse zolder appartement van haar broer Melle. Ze heeft het hier enorm naar haar zin. Met de andere bewoners van het voormalig schoolgebouw kan ze het goed vinden. Het is alleen verwarrend dat Abel, de beste vriend van haar broer, hier ook woont. Ze hebben een heftig verleden met elkaar gedeeld en Lola irriteert zich mateloos aan zijn broederlijke bemoeizucht. Achter deze norse blik gaat een verliefde jongen schuil. Iets wat Lola niet heeft opgemerkt. Wanneer ze onverwachts met zijn tweeën naar San Sebastian moeten om Melle op te halen, slaat de vonk tussen de twee over. Maar wat als je besluit allebei niks met deze gevoelens te doen?
Wat een heerlijk en mooi verhaal met inhoud en spice! Nathalie Windhorst heeft een levendige en vlotte schrijfstijl waarbij de emotie en sfeer voelbaar is. Hierdoor ga je gemakkelijk mee in het verhaal waarbij je geniet van het heerlijke verhaal van Lola en Abel maar ook van het heftige verhaal van Melle.
We volgen het verhaal vanuit een dubbel perspectief, waarbij Lola en Abel erg goed, realistisch en natuurlijk zijn uitgewerkt. Door het dubbele perspectief, weet Nathalie Windhorst heerlijk de spanning op te bouwen, waarbij je als lezer echt meeleeft dat de twee beide hun gevoelens verborgen proberen te houden. Daarbij weet Nathalie Windhorst ook de psychische toestand van Melle enorm goed te verwoorden en daarbij ook in beeld te brengen, wat dit voor impact heeft op de omgeving. Het is goed te merken dat Nathalie Windhorst hier onderzoek naar heeft gedaan.
De verhaallijn wordt op fijne en luchtige wijze opgebouwd. Waarbij Nathalie Windhorst eerst Lola en Abel goed in beeld brengt, alvorens het heftige verhaal van broer Melle in beeld komt. Het is een verhaal dat bol staat van de wendingen en gebeurtenissen. Hierdoor vordert het verhaal in een vrij vlot tempo en is het ook echt een verhaal geworden dat je in één keer uitleest. Ik was al fan van Nathalie Windhorst, maar met dit verhaal heeft ze zichzelf echt overtroffen.
Lotgenoten is een heerlijke, spicy en fijne romance/feelgood met diepgang. Nathalie Windhorst heeft een vlotte en levendige schrijfstijl en weet de personages realistisch en mooi uit te werken. Door het dubbel perspectief bouwt de spanning tussen Abel en Lola mooi op, maar daarbij weet Nathalie Windhorst het verhaal ook inhoud te geven door de psychische toestand waarin Melle zich begeeft. Hierdoor is het een geweldige mix en een ontzettend goed en mooi verhaal geworden.