Een erg tof, grappig en fantasierijk jeugdboek
Alleen al de geweldige titel maakt me nieuwsgierig naar dit nieuwe boek dat ik als recensie-exemplaar van Pelckmans Uitgevers ontving. Dank je wel. Het boek heeft een vrolijke en uitnodigende cover, waarop ontzettend veel te zien is. De gedetailleerde illustratie is actievol en spetterend vormgegeven. Ik verwacht een fantasierijk jeugdverhaal met leuke humor.
Willes vader is gesmolten. En niet zomaar door iets, maar door de helse adem van Miss Halitosis. Het is een stinkend gespuis dat het hele land laat sidderen en beven. Wille blijft alleen achter, ouderloos en verdrietig. Hij heeft gelukkig wel een hoofd vol boeken en knetterende ideeën. Hij komt terecht in een steenrijk pleeggezin met een dwaze schoonmoeder en drie etterbakken van pleegbroers. Wille slaat daarom op de vlucht. Hij ontmoet Imogen, een meisje dat rondrijdt in een dubbeldekker bus vol boeken. Ze bezit een bizarre gave om dikke vette pech af te roepen over irritante mensen. Ook professor De Boneir, die geniale ideeën uitlokt door eerst onnozel te doen, sluit zich aan bij het team van Wille. Samen gaat het moedige drietal de wereld redden en op zoek naar Miss Halitosis. Ze heeft nog geen idee wat haar te wachten staat.
Wat een onwijs grappig, fantasierijk en vermakelijk jeugdboek. Van Gas heeft een hele humorvolle, vlotte en levendige schrijfstijl en heeft een overvloed aan creatieve en gekke ideeën die hij op toffe wijze in dit verhaal weet te verwerken. Melvin weet niet alleen de cover, maar ook het verhaal rijkelijk en vol sfeer en smaak te illustreren, wat het verhaal nog verder tot leven brengt.
We lezen het verhaal van Wille. Wille is erg mooi en goed uitgewerkt, waardoor iedere jonge lezer zich goed in het personage kan verplaatsen. Daarbij begint het verhaal op heftige wijze, waarbij de vader van Wille door Miss Halitosis wordt vermoord. Hierdoor ben je net als Wille gedreven om Miss Halitosis hiervoor te laten boeten. Alle personages in het verhaal zijn heerlijk unieke, uitgesproken en divers uitgewerkte personages. Hierin krijg je overduidelijk het gevoel, wie goed en slecht is en wie een beetje prettig gestoord is. Met name Imogen en Professor De Boneir zijn echt GE-WEL-DIGE personages.
De verhaallijn kent een mooie opbouw waarbij eerst een goede basis wordt gelegd wie Wille is en wat er is gebeurd alvorens het avontuurlijke, fantasierijke en spannende verhaal van start gaat. Het is erg leuk dat alles in de verhaallijn wordt beschreven met erg veel humor, leuke woordkeuzes en grappen. Hierdoor is het een verhaal dat je ondanks alle actie en spanning je meermaals laat lachen. Het verhaal staat bomvol van de creatieve, verrassende en bizarre wendingen die de verhaallijn neemt. Toch weet het verhaal ondanks alle humor en actie ook de kracht van vriendschap, moed, samenwerken en liefde en familie te laten zien. Hierdoor wordt het verhaal op een hartverwarmende manier afgesloten.
Wille - De wraak op Miss Halitosis is een erg tof, grappig en fantasierijk jeugdboek (10+). Het is lekker levendig, vlot en met ontzettend veel humor geschreven. Het is een spannend en actievol avontuur, wat door de humor en de uitgesproken en unieke personages lekker luchtig en ontzettend leuk is. Echt een mega toffe aanrader!