Deze feelgood maakt de koude winter iets warmer!

leesbeestje123 06 januari 2025
Ik had al zoveel leuke reviews gelezen over De Monchy waardoor ik dit boek al een tijdje terug voor een prikje @kruidvat kocht. Ik vernam vorige zomer ook het spijtige nieuws dat Charlotte op 45 jaar is overleden omdat ze al een tijdje ziek was. Via deze weg wil ik haar naasten nog steeds veel sterkte en blijvende herinneringen toewensen!

Wat heeft Charlotte een leuke schrijfstijl. Beeldend, humoristisch, en zo positief en vrolijk. Ik gok dat haar eigen persoonlijkheid ook iets van deze kantjes bevatte…

Ze vertelt het verhaal vanuit 2 POV. Zo is er Lois, die toegewijd is aan haar job en een bestseller hoort te schrijven over een vergeten jeugdidool die naar Canada is geëmigreerd, waar hij in afzondering leeft en erg ongemanierd reageert op nieuwsgierige ogen en oren. Daarnaast hebben we hoteluitbaatster Jill, die heel open en spontaan is en zich vastbijt om haar droom te doen uitkomen. Naast deze persoonlijke doelen, zijn beide dames nog single en totaal niet gefocust op de liefde, maar soms overvalt het je op de meest onverwachte moment…

Leuke fragmentjes:
*'Heleen!’ Lois kneep haar even in haar arm. Haar (jongere) zus was precies wat haar ouders in gedachten hadden gehad. Als ze pannenkoeken waren geweest, was zij de eerste die in de pan was gegaan.
*‘Lois Barbarossa? Dat klinkt als een artiestennaam van een vrouw die zichzelf doormidden laat zagen in zo’n kist. Of een stripper met enorme borsten met van die kwastjes erop.’
*Lois had de hartslag van een op hol geslagen hamster in een looprad.

Meer recensies van leesbeestje123

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.