Originele setting en sterke personages

LezenmetJessica 13 januari 2025
Tussen de ringen van Ilja Nijdam is een indrukwekkend verhaal dat je meeneemt naar een wereld die niet van deze aarde is en zich er toch afspeelt. Het is een genre dat ik normaal weinig lees, maar dit boek heeft me aangenaam verrast. Alleen al de prachtige cover, die perfect de mysterieuze sfeer van het verhaal weerspiegelt, maakt nieuwsgierig.

In het boek maak je kennis met twee hoofdpersonen, Aminta en Ryosei. De afwisselende hoofdstukken bieden een diepgaand inzicht in hun levens, hun persoonlijkheden en de omstandigheden waarin ze zijn opgegroeid. Dit zorgt ervoor dat je vanaf het begin met beide personages meeleeft. In het begin was het voor mij niet direct duidelijk wat de ring precies inhield en hoe ze verbonden is aan het verhaal. Maar naarmate het verhaal vordert, wordt dit steeds duidelijker, en uiteindelijk begrijp je hoe de cover en het verhaal perfect samenkomen.

Emotioneel is het boek een achtbaan. Het raakt alle mogelijke emoties: het is mooi, ontroerend, frustrerend, onverwacht, boosmakend, en soms ronduit heftig. De manier waarop Aminta en Ryosei ondanks hun verschillende achtergronden bij elkaar passen qua personage, is ontroerend. Halverwege denk je dat er geen weg meer terug is voor de personages, maar een onverwachte wending geeft het verhaal een nieuwe laag en houdt je geboeid tot het einde.

Kortom, Tussen de ringen is een prachtig en emotioneel verhaal met een originele setting en sterke personages. Een aanrader, zelfs als je normaal niet in dit genre leest! En hij is gratis te lezen met een kobo abonnement.

Wat dit boek extra bijzonder maakt voor mij, is dat ik het geluk heb om het tweede deel te mogen proeflezen. Ik kijk hier ontzettend naar uit en ben heel benieuwd hoe het verhaal van Aminta en Ryosei verdergaat!

Meer recensies van LezenmetJessica

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.