De seizoensproeven!
Wat een geweldige fantasy!
Ayla was nooit voorbestemd om deel te nemen aan de Proeven, maar na de dood van haar zus wordt zij de Erfgename van het koninkrijk Zomer. Valdemar, de prins van Winter, heeft een hart van ijs. Zijn enige doel is om de volgende Moeder Natuur te worden, maar Ayla’s vuur doet hem beetje bij beetje ontdooien.
Met een opstand aan de horizon en verraders binnen en buiten het paleis, beseft Ayla dat het allemaal niet gemakkelijk zal zijn.
In het begin kwam ik wat moeilijk in het verhaal. Dit kwam mede door het feit dat er veel details in een keer op je af komen. Zowel de personages als hun wereld wordt uitgebreid aan je voorgesteld. Je moet zelf de tijd nemen om een beeld te vormen en de onderlinge verbanden te gaan zien.
Toen ik eenmaal in het verhaal zat kon ik niet meer stoppen met lezen. De link naar de seizoenen is op sublieme wijze in het verhaal verwerkt. Het verhaal intrigeert je meteen.
Elk personage heeft zijn eigen unieke kenmerken en karakter. In het verhaal volg je voornamelijk Ayla. Je ziet hoe zij zich voorbereid op de proeven die zij moet afleggen. Haar persoonlijkheid komt goed naar voren. Ook is er oog voor haar onzekerheden en persoonlijke groei. Je leeft direct met haar mee.
In het boek komt ook de nodige romantiek voor. Deze is op subtiele wijze toegevoegd aan het verhaal. Dit maakte voor mij het boek extra leuk. De personages gaan niet alleen de strijd aan voor de troon, maar ook voor de liefde.
Intriges, geheimen en mysteries zorgen ervoor dat stoppen met lezen onmogelijk is. Zelfs na het omslaan van de laatste pagina wil je niet stoppen. Je moet gewoon door. Hopelijk mogen we snel genieten van het vervolg, want ik moet weten hoe het afloopt.
Yasmine van den Meersch & Jonas de Backer hebben een geweldig boek geschreven dat absoluut smaakt naar meer. Ik ben fan!
‘De Seizoensproeven’ krijgt van mij ****,5!
Bedankt voor het exemplaar Boekhandel Krings.
NB: Dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.
‘De Seizoensproeven’ krijgt van mij ****,5!
Bedankt voor het exemplaar Boekhandel Krings.
NB: Dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.