Wat een einde
Een spannend en soms wat absurd boek.
Anthony is gigantisch rijk, heeft een prachtige vrouw, fotogenieke kinderen, een Frans kasteel, een landhuis in de Cotswolds, minnaressen in overvloed en de neiging om goede manieren aan zijn laars te lappen. Jammer genoeg voor hem is hij dood. En aangezien iedereen erop gebrand is om zijn fortuin te erven, is elk gezinslid verdacht.
Voor mij is dit het eerste boek van Bella Mackie en ik wist dan ook niet precies wat ik kon verwachten. Tijdens het lezen heeft het dan ook even geduurd voordat ik in het verhaal zat.
Door de wisselende perspectieven vanuit het oogpunt van Olivia, Anthony en de detective is het even zoeken naar de rode draad en de kant die het verhaal opgaat.
Bella Mackie heeft een beeldende schrijfstijl. Je krijgt beeld bij de persoonlijkheden van de personages en hun familie. Hierbij wordt er ook gebruik gemaakt van droge, sarcastische humor. Dit geeft ademruimte tijdens de spannende en mysterieuze hoofdstukken.
Omdat het luxe leven van Anthony en Olivia zo ver af staat van je eigen leven, ga je er helemaal in op. Drama, verraad en familieruzies houden je aandacht bij het boek. Je wordt als het ware zelf de detective in het verhaal.
Als je eenmaal in het verhaal zit en gaat twijfelen aan de motieven van elk familielid, kun je niet stoppen met lezen. Je begint je eigen theorieën te verzinnen en probeert de puzzel op te lossen. Nadat je 400 pagina’s lang geïnvesteerd bent in het verhaal, moet ik eerlijk bekennen dat ik het einde wat teleurstellend vond. Het voelde afgeraffeld.
‘Wat een einde’ is een leuk boek dat je aandacht vasthoud. Het einde had van mij wel wat meer uitgewerkt mogen worden.
Het boek krijgt van mij ***!
Bedankt voor het recensie-exemplaar Boekhandel Krings.
NB: Dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.
Het boek krijgt van mij ***!
Bedankt voor het recensie-exemplaar Boekhandel Krings.
NB: Dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.