Een rollercoaster avontuur van een vrouw die zichzelf moet vinden

Maartje 22 januari 2020 Hebban Team
Charlotte van Ruysdael is getrouwd, maar niet gelukkig. Zij en haar man leven langs elkaar heen en weten van elkaar niet wat ze precies doen. Op een dag wordt Charlotte wakker in haar vakantiehuisje op Texel en heeft geen idee hoe ze daar gekomen is. Als dan ook nog blijkt dat een vriendin van haar vermoord is op de avond dat zij hadden afgesproken staat haar wereld op zijn kop. Charlotte gaat niet naar de politie, maar vlucht voor alle vragen die de situatie oproept. Dit is het begin van een bizar en spannend verhaal met heel veel plotwendingen en bijzondere gebeurtenissen.

Jagritta Olthof heeft een prettige schrijfstijl. Haar zinnen, geschreven vanuit de hoofdpersoon, lezen vlot, de hoofdstukken zijn lekker kort en het verhaal is vanaf pagina één spannend door het grote aantal vragen dat het oproept. Af en toe voelt het alsof er te veel gebeurt of zijn de situaties wel wat ongeloofwaardig, maar toch houdt het verhaal je aandacht vast en gaf het een voldaan gevoel toen het boek uit was.

Charlotte is een wat impulsieve hoofdpersoon en haar beslissingen kunnen wel eens wat ergernis oproepen. Dit maakt haar echter ook geloofwaardig en je leeft zeker met haar mee. Doordat het boek vanuit de belevenissen van Charlotte is geschreven ben je van haar ideeën en acties afhankelijk bij het ontrafelen van het mysterie van de dood van haar vriendin. De andere personages in het boek krijgen hun karakter dus ook door de ogen van Charlotte.

Of alle losse eindjes zijn opgeruimd? Ik durf het niet met zekerheid te zeggen. Er gebeurde zoveel. In ieder geval was het boek voor mij een fijne leeservaring en ik heb direct haar debuut: In de schaduw van de driehoek opgepakt.

Meer recensies van Maartje