Je mag zijn wie je bent, goed is goed genoeg

MarlousVisser 29 december 2024
Op mijn boekenreis door de Grote Vriendelijke 100 kwam ik ook het boek ‘De lijst van Violet Sopjes’ geschreven door David Vlietstra tegen.

Dit bijzondere verhaal gaat over een meisje dat de dingen net een beetje anders doet dan normaal. Je leest het verhaal vanuit het perspectief van Violet. Een bijzonder, slim meisje met een rijkgevulde fantasie.

Ze heeft zich als doel gesteld om met elk klasgenootje te willen spelen. Haar ideeën en gedachten over alles lezen heerlijk weg. Het waren dan ook echt ontspannen leesmomenten waar ik heerlijk kon grinniken om haar belevenissen. Dat ieder kind uniek is en zijn of haar eigen interesses heeft komt in dit verhaal duidelijk naar voren. De dagelijkse dingen waar een kind mee worstelen kan, komen mooi naar voren. Ze doet zo haar best om te laten zien dat ze het allemaal wel kan. De angst om fouten te maken of dingen verkeerd te doen, zal voor zowel kinderen maar ook volwassenen herkenbaar zijn.

Wat een heerlijke schrijfstijl heeft David Vlietstra. Het verhaal is vlot geschreven, vanuit het kind en leest bijzonder prettig. Het is zo geschreven dat je het ook daadwerkelijk voor je ogen ziet gebeuren.

De lijst van Violet Sopjes is een heerlijk verhaal dat je kan voorlezen en samen te bespreken voor denk ik kinderen in de leeftijd van een jaar of acht tot tien jaar. Een verhaal dat op een waardige manier aan kinderen laat zien dat je jezelf mag zijn en je goed bent zoals je bent.

Meer recensies van MarlousVisser