je voelt het water binnenkomen
In mijn zoektocht naar verhalen over de Watersnoodramp kwam ik ‘De zee kwam door de brievenbus’ geschreven door Selma Noort tegen.
Het stormt en de dijken breken door. Er ontstaat een vloedgolf aan water dat delen van Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant onder water zet. Het kost meer dan achttienhonderd mensen het leven.
De zee kwam door de brievenbus gaat over de achtjarige LIesje en haar gezin.
Het verhaal neemt je mee naar de nacht van 31 januari op 1 februari 1953. Het is in de geschiedenis bekend als de Watersnoodramp. Je leest het verhaal van Liesje en haar gezin. Je voelt wat het meisje en haar familie die nacht meemaken. De sfeer is zo verwoord dat je de zee letterlijk binnen voelt komen door de brievenbus en je in het verhaal voelt wat voor een macht en kracht water heeft. Je leest hoe ze het overleven en wat de gevolgen zijn van het water. Het maakte op mij een behoorlijke indruk omdat ik het verhaal niet in woorden gelezen had maar in braille las. Het is heel open en herkenbaar beschreven waardoor het fijn lezen werd.
Dit boek is ook uitgebracht in braille bij Passend lezen. Het bestaat uit twee banden.
De zee kwam door de brievenbus gaat over de achtjarige LIesje en haar gezin.