gedichten en spannende plottwists, heerlijk lezen
Het boek Dode dichters dichten niet geschreven door Mario Withoud, mocht ik lezen voor de blogtoer van uitgeverij Keytree.
Mario Withoud heeft eerder ‘Echt niet echt’ en ‘Van schokland gekomen’ uitgebracht.
Zijn nieuwste boek is ‘Dode dichters dichten niet.
Het provinciestadje Opmere wordt opgeschrikt door de moord op de getergde stadsdichter Harmen Loos.
Inspecteur Lampe wordt voortdurend gehinderd door allerlei Opmeerders, mensen die zich belangrijk vinden. Een verhaal waarin je wordt meegenomen in de maatschappij van het huidige moraal en het handelen.
Wat vond ik van het verhaal?
Ik had even wat moeite om in het verhaal te komen. Ik moest even zoeken naar de klik met de inspecteur Lampe, maar eenmaal gevonden werd het een leuk verhaal met de nodige humor. Het verhaal laat zien dat het opgebouwd is uit verrassende plottwists en kennende elementen die je steeds op het verkeerde been zette.
Ik vond het verhaal prettig lezen, zeker gecombineerd met de gedichten. Dat gaf voor mij in dit boek een extraatje die ik erg kon waarderen.
Verrassende plottwists in het verhaal met daarbij nog een hoogstaande gedichten die ik enorm kon waarderen geven het verhaal dan ook voor mij 4,5 sterren. 5 net niet, maar 4 is ook te weinig.
Zijn nieuwste boek is ‘Dode dichters dichten niet.
Wat vond ik van het verhaal?