prachtig verhaal

MarlousVisser 21 januari 2025
‘Een affaire in Parijs’ is het eerste deel van een nieuwe serie. Het boek is geschreven door Muna Shehadi. Voor mij is dit de kennismaking met deze auteur.

Je leest in Een affaire in Parijs het verhaal vanuit drie generatie vrouwen. Het verhaal van Helen speelt in dit eerste deel een grote rol. Helen heeft haar leven goed op orde. Ze zou zo kunnen trouwen en heeft al een huis. Alleen op dat moment volgt er een telefoontje om voor een bepaald aangtal maanden naar Parijs te gaan om haar oude Franse juf te helpen.
Helen kiest voor deze kans, dit wordt alleen in haar omgeving niet gewaardeerd. Het leven in Parijs gaat ondanks alles haar goed af en het huwelijk dat ze zo graag wilde, kwam er. In de loop van de tijd wil Teresa, de dochter van Helen dat de boerderij van haar moeder Helen wordt verkocht. Maar wat zit hier achter? Welke geschiedenis draagt deze boerderij met zich mee? Welke rol speelt de pop in dit verhaal? In de zoektocht gaat haar kleindochter op zoek naar de geschiedenis van haar oma. Vallen alle stukjes op de juiste plek of is er iets meer aan de hand?

Ik moest in het begin even wennen aan het verhaal, maar al lezende weg werd ik meegenomen in dit prachtige verhaal. Het verhaal loopt zo in elkaar over dat het soepel leest en je de personages op de juiste manier leert kennen. Het is een verhaal dat je laat ervaren wat de invloed van keuzes maken is. Je voelt de emoties die de drie vrouwen meemaken.

Ik heb dan ook zeker genoten van dit prachtige boek. Ik kijk zeker uit naar het vervolg. De andere boeken van Shehadi heb ik op mijn lijst toegevoegd om nog eens te gaan lezen.

Bedankt Harper Collins voor het recensie exemplaar.

Meer recensies van MarlousVisser

Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Joodse kleermakersfamilie. Een nieuw spraakmakend boek van Frank Krake. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.