huiveringwekkend en bloederig spannend

MarlousVisser 22 januari 2025
Via Uitgeverij HarperCollins kreeg ik de kans om het zevende boek van Chris Carter ‘Ik ben de dood’ te lezen. Ik heb nog niets van hem gelezen, hoorde om mij heen wel goede verhalen en dat geeft mij de reden om het nu toch te doen.

In ‘Ik ben de dood’ wordt zeven dagen na de ontvoering van een twintigjarige vrouw haar lichaam gevonden op de internationale luchthaven van Los Angeles. De lichaamsdelen laten de vorm van een ster zien. Uit de autopsie blijkt dat ze op een verschrikkelijke manier is vermoord. Maar bij onderzoek wordt er meer gevonden.
Robert Hunter, rechercheur wordt op de zaak gezet. Hij krijgt direct te maken met een tweede slachtoffer. Hij zal snel moeten handelen, want deze moordenaar lijkt door niemand tegengehouden te kunnen worden. Is Hunter in staat deze bizarre moordenaar te stoppen?

‘Ik ben de dood’ is het zevende deel in de serie rondom Robert Hunter. Voor mij was dit de eerste keer dat ik een verhaal over Robert Hunter heb gelezen. Ik heb niet het idee dat ik iets uit andere delen heb gemist. Jeetje wat een spannend verhaal was dit tot op de laatste letter ben ik blijven lezen.

De schrijfstijl van Carter is niet voor tere zieltjes. Dat is me in dit deel wel duidelijk geworden. Het verhaal heeft me vanaf het begin te pakken gehad. Het is zo geschreven dat je het verhaal in kruipt en letterlijk alles meemaakt. Volgens mij is er geen detail weggelaten om het zo echt mogelijk te laten lijken tijdens het onderzoek en de autopsie. Het is zo beeldend, bloederig en huiveringwekkend spannend geschreven dat je het verhaal binnenkrijgt.
Het verhaal wordt verteld vanuit de rechercheurs van het onderzoek, de dader maar ook het slachtoffer. Ik had het gevoel dat ik Robert Hunter op een goede manier heb leren kennen en voldoende om van dit verhaal te genieten.

Deze kennismaking met Chris Carter is voor mij geslaagd. Het betekent dat ik de andere boeken ook nog ga lezen, want ik heb enorm genoten van zijn schrijfstijl. Verkeerde volgorde wellicht, maar ik heb er geen spijt van.

Bedankt Harpercollins voor deze mogelijkheid om dit deel te lezen. Chris Carter heeft er weer een fan bij.

Meer recensies van MarlousVisser

Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Joodse kleermakersfamilie. Een nieuw spraakmakend boek van Frank Krake. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.