Lezersrecensie
heel realistisch
Mijn zoektocht naar spannende, mooie, ontroerende, maatschappelijke, avontuurlijke verhalen is na de Grote Vriendelijke 100 alleen maar meer geprikkeld. Ik heb ze nog niet alle honderd gelezen, maar sommige schrijfsters hebben mijn nieuwsgierigheid gevonden en dat is ook in het geval van Marlies Slegers. Na Briefjes voor Pelle en We moeten je iets vertellen is dit mijn derde boek van Marlies Slegers dat ik ben gaan lezen.
‘Onder mijn huid' gaat over de mogelijke gevolgen van het sturen van naaktfoto’s. Het verhaal gaat over Coco. Ze is tot over haar oren verliefd op Nick. Ze hebben samen een klik lijkt het, ze kunnen over van alles praten, zelfs over de moeizame relatie die Coco met haar vader heeft.
In een gesprek met Nick, wordt ze gevraagd om naaktfoto’s te sturen van zichzelf. Na enig aarzeling doet zij het toch als hij maar belooft om ze gelijk weer te verwijderen. Het lijkt goed te gaan, maar dan komt Coco erachter dat Nick ze heeft laten zien aan een paar vrienden. Niet veel later wordt ze anoniem bedreigd om meer foto’s te sturen? Zit Nick hier achter of toch iemand anders?
Het boek is dan al verschenen in 2015, toch past dit boek maar al te goed in deze tijd.
De personages zijn heel realistisch beschreven. Coco is zo neergezet als aan de ene kant een meisje dat het zwaar heeft met het nieuwe leven van haar vader met zijn vriendin. Zeker als daar nog een kleintje bij komt. De andere kant van Coco komt ook naar voren in het verliefde richting Nick, heel naief en doet wat hij van haar vraagt, terwijl ze leek me juist beter te weten.
De uitwerking van haar vriendin en Nick vind ik mooi passend in het verhaal. Nick eigenlijk een echte player, haar vriendin ook echt als vriendin.
De gevolgen kon je aan het einde van deel 1 goed voelen. De dreiging van de keuze die ze wilde gaan maken gaf een bijzondere wending die me even in de war bracht in het verhaal. Ik vond dit knap gedaan en hield me als lezer ook alert.
Het verhaal is passend in deze tijd: pesten, gescheiden ouders, het beeld van tieners en de gevolgen van social media.
Met de uiteindelijke boodschap die in mijn ogen er achter zit, blijf met elkaar in gesprek, ook als je een fout maakt is er altijd nog iemand die je kan helpen en hoef je het niet alleen op te lossen.
2
Reageer op deze recensie