Mooie en leerzame boodschap
Wat heeft dit boek een leuke vrolijke cover, mede dankzij de kleuren. Het is wel een boek wat ik zou oppakken in de boekwinkel, als mijn zesjarige dochter hem al niet in haar handen heeft haha.
Ik las dit boek nu zelf, maar ik wil hem over een tijdje samen met mijn dochter lezen.
Het boek leest vlot. De hoofdstukken over de honden zijn een leuke en luchtige afwisseling.
Het hoofdpersonage, May, heeft een sterk karakter. Het is niet een onbenullig meisje, en dat waardoor ik. En dit zal denk ik ook jongere meisjes aanspreken.
De illustraties maken het verhaal af. En zijn ook mooi gekleurd. De zoekplaatjes op het einde zijn een leuke extra, en ook de vragen op het eind maken dat je goed kan nadenken over het boek. En het bespreekbaar kan maken met kinderen.
Ikzelf raakte wel afgeleid door de voetnoten, vooral in het begin vond ik het te veel. En wellicht had ik dat gewoon liever verhalend uitgelegd willen zien in plaats van de je als het ware weer uit het verhaal moet stappen, lezen wat het betekent en vervolgens weer terug naar het verhaal moet stappen.
Zelf denk ik dat het voor mijn zesjarige dochter fijner zal zijn als het door het verhaal verweven zit. Omdat de spanningsboog van kinderen al wat lager kan zijn.
Tijdens het voorlezen dit jaar zal ik dit dan zelf ook zo voorlezen in plaats als een echte voetnoot.
4 sterren voor dit boek met mooie en leerzame boodschap.
4 sterren voor dit boek met mooie en leerzame boodschap.