Breng je hormonen in balans met de tips en recepten uit dit boek
Dit softcover boek is deels kookboek maar er staat ook ontzettend veel informatie in.. over hormonen, het vrouwenlichaam, de pil en ook over ayurveda. Het kan best wat overweldigend overkomen denk ik maar is zeker zeer interessant. Ninalotte Roose geeft veel tips ook hoe je die hormonen in balans kan brengen. En hoe voeding daarbij kan helpen. Ik was zelf vooral nieuwsgierig naar de ayurvedische recepten. Roose heeft een combi gemaakt met de leer van hormonehealth waardoor ze voor mij net iets minder interessant worden.
Toch heb ik wat lekkere recepten gevonden en gemaakt en een van de ontbijtjes is nu onze ‘lievelings’.. Het smaakt inderdaad wat naar carrotcake!
Soms zijn de hoeveelheden bij de ingrediënten niet zo duidelijk. Bv 2 handen broccoli, ik heb liever het gewicht. Ook de 500 ml kokosmelk leek mij erg veel, ik gebruikte 200 ml en dat was echt genoeg.
Ik heb zeker iets opgestoken van dit boek, ik heb bv nu coconut aminos ontdekt en wat ingrediënten besteld die ik nog niet kende. Een nieuw supplement en eiwitpoeder van erwtjes.
Vooral voor jonge vrouwen is dit een heel interessant boek waar je veel wijzer van wordt.
Het boek wordt opgesierd met foto’s van de gerechten en bij andere teksten foto’s van een feestje met veel vrolijke dames, veel eten en drankjes..
Alle recepten (Engelse titels) staan gerubriceerd op de seizoenen van de vrouwelijke cyclus. Je kunt niet zoeken op ingrediënten helaas. Dat vind ik zelf altijd handig.