Wat een tof boek!
De informatie boeken van Uitgeverij Lannoo zijn bij ons favoriet. Het grote formaat, de mooie illustraties en de rijke taal. Ze misstaan in geen enkele boekenkast of schoolbibliotheek. En dit geldt ook zeker voor Het grote kippenboek.
'Kan ik niet beter een boek over honden schrijven? Nee, want honden leggen geen eieren en stammen niet af van dinosauriërs.'
Het grote kippenboek staat op de longlist van de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur 2025. En dat is ontzettend terecht! Zodra wij dit mooie, grote boek opensloegen en het rode schutblad vol kippen zagen, waren we verkocht. Naar de prachtige, soms paginagrote, linosnedes van Jan Hamstra, kun je blijven kijken. Hij heeft het voor elkaar gekregen om elke kip (en dat zijn er een heleboel in dit boek) zijn eigen karakter te geven. De teksten van Evelien de Vlieger zijn toegankelijk, enorm grappig en fijn om te lezen voor jong én oud.
In het grote kippenboek lees je van alles over…duh…de kip! Dat stukje vlees wat je mogelijk zo nu en dan op je bord vindt, het eitje in de pan, de kippen in de ren van de buurman... Lees dit boek en je zult er toch met andere ogen naar kijken.
De kip stamt af van de dinosauriërs en heeft een rijke geschiedenis. Daar lees je in dit boek van alles over. Maar ook over de vogels die familie van de kip zijn, over hoe de kip de wereld veroverde en hoe het kippenlijf in elkaar steekt. De veren van de kip en de haan komen aan bod en ook de kammen, kuiven en baarden. Het boek staat vol interessante, leuke kippenweetjes. Wist jij bijvoorbeeld waar het woord cockpit vandaan komt? Ook wordt er eindelijk antwoord gegeven op de eeuwenoude vraag: 'Wat was er eerst? De kip of het ei?'
Pak dit boek op en laat je fascineren door dit wonderlijke dier. Lees- en kijkplezier gegarandeerd!