Een prachtig verhaal over het verlies van een dierbare grootvader
Olivia hoort papa en mama zeggen dat Epi er niet meer is. Maar waar is hij dan? Ze vraagt om raad aan haar broer Oscar, maar hij heeft hun opa ook al een tijd niet meer gezien… Ze besluiten naar hun neef Thomas te gaan. Hij is tenslotte groot en wijs. Thomas denkt na… Epi rust in de bos en is een sterretje, maar hij is eigenlijk nog overal. Dat kan zijn zus Saar beter uitleggen. En zo komen de vier kinderen in Saars kamer terecht en halen ze herinneringen op van hun lieve, grappige en zorgzame opa. Maar waar is hij nou precies? Olivia besluit: Epi is onderweg naar het Mysterie. 'Het mysterie is altijd en overal.' Zo lang de kinderen samen blijven en zijn verhalen vertellen, is opa voor altijd bij ze.
Wat een prachtig verhaal over het verlies van een dierbare grootvader! Ik werd er stil van…
Hoe leg je kinderen uit waar een dierbaar persoon is als hij is overleden? Dit boek kan je hierbij ontzettend helpen. Daarnaast geeft het je troost. Je kunt je geliefde altijd bij je dragen, zo lang je verhalen over hem blijft delen of aan hem blijft denken. Wat een krachtig en hartverwarmend verhaal. Daarnaast is de boodschap ook om verbonden te blijven met je naasten. Hoe vaak komt het wel niet voor dat een familie uit elkaar valt als opa en/of oma er niet meer is?! Wat zou het toch mooi zijn als dat niet gebeurt en de herinneringen in leven blijven.
Dit boek kun je zowel inzetten voor jonge als voor oudere kinderen van de basisschool.
Dit is het eerste uitgegeven boek door de nieuwe uitgeverij Life Productions. Deze uitgeverij richt zich op boeken met zware thema’s. De boeken zullen een andere kijk geven op grote onderwerpen, zodat je er goed over in gesprek kunt gaan met kinderen. Wat een geweldige visie! Want met boeken en verhalen krijg je een mooie ingang om over beladen thema’s te praten met een kind. Wij zijn heel benieuwd welke boeken er nog meer uitgegeven zullen worden door deze uitgeverij!