Het duistere meer
In het meer bij het Australisch stadje Smithson wordt het lichaam van de beeldschone Rosalind Ryan gevonden. De jonge vrouw is vermoord en op de plaats delict drijven rode rozen. Rechercheur Gemma Woodstock van de plaatselijke politie doet er alles aan om op de zaak gezet te worden en daarom verzwijgt ze dat ze de vermoorde vrouw kent: ze heeft jaren geleden met haar op de middelbare school gezeten. Maar dat is niet het enige wat Gemma probeert achter te houden. Naarmate het onderzoek dieper graaft in het verleden van Rosalind, dreigen er meer geheimen aan het licht te komen, geheimen die beter verborgen hadden kunnen blijven.
Het duistere meer is niet een heel spannend boek, ondanks dat het een thriller is, maar wel geheimzinnig en leuk om te lezen. Sarah schrijft mooi, vlot en duidelijk. Het boek bleef redelijk boeiend waardoor ik wel verder wilde lezen en nieuwsgierig was naar wie de moordenaar was van Rosalind. Rosalind die dood werd gevonden in het duistere meer met rondom haar drijvende rode rozen. Wat is het geheim uit het verleden?
In zijn geheel had het verhaal voor mij wel korter gemogen, omdat het minder spannend was dan gedacht. Over de helft van het boek begint het meer spannender te worden. Het meezoeken naar de dader blijft leuk en blijkt uiteindelijk alsnog een verrassing te zijn. Over het algemeen was het geen slecht boek. Het verhaal heeft mij plezierige leesuurtjes gegeven.