Spannend en vermakelijk
Van Uitgeverij Luitingh-Sijthoff mocht ik een recensie-exemplaar ontvangen van de 29ste (!) thriller over Jack Reacher.
Ik ben al een tijdje fan van de boeken van Lee Child, met Reacher in de hoofdrol. Deze hoofdpersoon is een tikkeltje vreemd, behoorlijk gewelddadig, maar tegelijkertijd ook erg innemend. Zijn avonturen lezen als een treun.
Zo ook dit nieuwste boek. Jack Reacher wordt wakker in een donkere ruimte, geboeid aan een bed. Zijn arm is gewond, zijn bezittingen zijn weg en hij heeft géén idee hoe hij daar terecht is gekomen... Zijn laatste herinnering is een autorit, waarbij de auto in een scherpe bocht van de weg raakte. De bestuurder is dood...
Al snel belandt Reachter in een spannend avontuur. Op jacht naar een geheim verslag, goud en de vraag wie nou eigenlijk de undercover FBI-agent is.
Een vermakelijk, spannend boek. In vergelijking met de eerste delen die ik heb gelezen, zit hier meer dialoog in en leest het daarom lekker vlot weg.
Ik moet zeggen dat ik soms wat moeite had met de verhaallijn en de vele belangen van de verschillende personages. Maar de plottwist maakte een hoop goed.