Ontroerend
‘Ruimte’; de afsluiter van de trilogie rondom Norah. Geschreven door @eljevanturennout
In de eerste twee delen (‘Lichter’ en ‘Uitzicht’) werden we meegenomen in het leven van Norah. Haar gedachtes om dit leven te beëindigen, de ontmoeting met haar soulmate Ron en de ontwikkeling van hun relatie. Van vele geheimen, naar een dramatisch slot van het eerste deel…
De ontmoeting met Marc in het tweede deel brengt hoop. Er spelen weer een aantal geheimen, maar toch weten zij elkaar weer te vinden.
In dit derde deel neemt de schrijfster ons verder mee in het verhaal van Norah en Marc. Huisgenoot Lianne laat haar kijk op de relatie zien en ook haar volgen we in haar zoektocht naar een veilige basis voor zichzelf.
We blijven met geheimen te maken krijgen en met de gevolgen hiervan. De gezinnen van Marc en Norah spelen een grote rol.
Norah.. Om haar draait het allemaal en wat is zij een innemende persoonlijkheid. Je vóélt haar strubbelingen, haar pijn en verdriet en haar onmacht. Haar kwetsbaarheid is ook haar kracht en haar zoektocht naar haar plekje in de wereld sleept je mee in het verhaal.
Ik kan dit boek (en dus ook de eerdere twee delen) van harte aanbevelen. Het leest heerlijk vlot weg en je wilt absoluut weten hoe de verhaallijnen zich ontwikkelen. Wat mij vooral opviel aan de schrijfstijl waren de prachtige beeldende zinnen die werden gebruikt (zoals ‘ergens omheen zwijgen’)