Het zal je maar overkomen.
Fatale oplossing: geschreven door Rifka Faber.
De naam Rifka Faber is het pseudoniem van het schrijvers echtpaar Erik Betten en Corien Feenstra.
Chris Griffioen is na hard werken arts- assistent op de afdeling chirurgie van een ziekenhuis.
Na een eenvoudige ingreep overlijdt de patiënt, Chris kan dit niet bevatten, een uur eerder heeft zij nog met de patiënt gesproken en was zij in goede conditie.
Als dan ook nog haar beste vriendin en collega Anna op non actief wordt gesteld wegens nalatigheid is voor Chris de maat vol.
Zij gelooft niet in toeval, hier moet meer aan de hand zijn en gaat zij op onderzoek uit. In eerste instantie voor Anna omdat zij in de ogen van Chris de beste verpleegkundige is die je, je maar kan voorstellen.
Inmiddels is er nog een dode te betreuren en dan gaan bij Chris de alarmbellen nog harder rinkelen.
Dan krijgt zij van hogerhand te horen het los te laten en zich er niet mee te bemoeien. Dat kan zij niet en gaat op eigen houtje op onderzoek uit.
Dan staat alles op scherp en wordt Chris zelf ook op non-actief gesteld. Haar groot rechtvaardigheidsgevoel wint het van haar heldere kijk op zaken. Onvermoeibaar en strijdbaar gaat ze door om de dader te vinden. Dit met gevaar voor eigen leven en alle waarschuwingen van mensen die het beste met haar voor hebben in de wind slaand.
De hoofdpersoon is Chris in het boek, ook lezen we hoe de dader zich voorbereid op zijn plannen. Het leest makkelijk weg en is spannend, al is het niet echt een thriller.
Je leest hoe het er in een ziekenhuis aan toe zou kunnen gaan en dat macht en goede naam een grote rol spelen.
Het plot is best wel heftig en had ik op deze manier zeker niet zien aankomen.
Dan de grote vraag, hoe gaat het verder met Chris aflopen.
Het plot is best wel heftig en had ik op deze manier zeker niet zien aankomen.
Dan de grote vraag, hoe gaat het verder met Chris aflopen.