Kiemers
Namens RiNi Pietersen heb ik Kiemers van Julia Scholtens-Dibbets gelezen.
Lily is een normale tiener, met tienerproblemen. Alles verandert als haar moeder zichzelf van het leven beroofd. Haar vader, Eddie, zit alleen op de bank en verzorgt zichzelf niet meer. Dus van hem krijgt Lily geen enkele steun. Ze probeert zich voor hem groot te houden. Ze hebben gelukkig Tessa, hun hulp in huis.
Tessa neemt Eddie en Lily mee op vakantie naar haar zus. Twee weken zon, zee en strand en met het vliegtuig er naar toe. Wat een verrassing, zelfs Eddie leeft op. Maar dan ontdekt Lily een geheim waardoor alles in de war raakt. Zelfs haar moeder lijkt er mee te maken te hebben. Bovendien Lily kan veel meer dan ze denkt.
Het verhaal leest makkelijk, het is beeldend geschreven waardoor je alles met Lily mee voelt en beleeft. Het enige minpunt vond ik de rol van Eddie. Hij blijft passief en laat blijkbaar alles gebeuren, zelfs aan het eind protesteert hij niet als Lily vertelt wat ze gaat doen. Welke vader doet dat? Maar dat neemt niet weg dat ik dit boek in 2 dagen uit had !
3,5 sterren
3,5 sterren