zwanenzang
Namens RiNi Pietersen las ik : Zwanenzang van Sara Brechts
Dit boek vertelt het levensverhaal van Myriam, een aan lager wal geraakte strafpleitster. Het start in het heden, vijf dagen voor ze afscheid wil nemen van het leven. Daarna keert ze terug naar alles wat er in haar leven gebeurde.
Myriam vindt alles in haar leven mislukt en heeft in alcohol de vergetelheid gezocht. Gedurende het hele verhaal leer je haar steeds beter kennen en zelfs begrijpen waarom ze keer op keer de verkeerde keuzes maakt. Het verhaal van haar grote liefde, Henric, gevlucht uit Roemeniƫ, is een prachtige aanvulling. En dan toch nog, onverwachts, een mooi einde!
Heel mooi geschreven al vond ik het eerste deel ( met alle juridische zaken) wat taai.