Maak je middag vrij als je hier aan begint stop je niet meer

paars_lees_vlindertje 01 december 2024
Ik kreeg van juulvandeverhalenfabriek de novelle Hersensplinters van Frank Vork om en review voor te schrijven, heel erg bedankt hiervoor.

Wat heeft dit verhaal me verrast. Het was een heel goed verhaal. En vind het eigenlijk heel erg jammer dat het een novelle is. Want als ik eerlijk ben verdient dit verhaal meer bladzijdes. Zodat je het complexe web wat hierachter zit nog verder kan uitwerken.

Het gaat over een vriendinnengroep, waarvan ze allemaal tegen de 30 lopen. Ze kennen elkaar als sinds de brugklas en ondanks dat iedereen zijn eigen weg is gegaan zijn ze hecht gebleven. Nu hadden ze een weekendje geboekt om de 30ste verjaardag van Stella flink te vieren en weer eens ouderwets te stappen. Alleen als ze 's morgens wakker worden blijkt niemand meer te weten wat er die avond en nacht gebeurt is. En zijn ze niet meer met zijn vieren in de hotelkamer. En wordt hun vriendschap en vertrouwen erg op de proef gesteld.

Het verhaal zit sterk in elkaar waardoor je helemaal mee word gezogen in het raadsel. En begin je zelf ook achterdocht te ontwikkelen. Want er klopt iets niet en je verslindt ieder woord om er maar achter te komen. Maar je blijft tot het einde onwetend.

Dit verhaal is echt zeker een aanrader.
En zelf had ik nog nooit iets van deze auteur gelezen. En zag dat hij ook al een andere novelle heeft geschreven , Aura. Die heb ik dus ook gelijk op mijn lijstje erbij geschreven..

Meer recensies van paars_lees_vlindertje