Koningin van de cliffhangers!!!!
Het lijkt erop dat het nieuwe jaar aan het Basgiath Oorlogscollege anders zal gaan verlopen dan alleen het volgen van lessen. De strijd lijkt nu echt begonnen te zijn Maar niet alleen buiten de school, het zou zomaar kunnen dat de vijand zich ook in de school heeft weten te nestelen om zo meer schade aan te kunnen richten.
Daardoor is het nog moeilijker geworden wie Violet kan vertrouwen en wie niet.
Ze moet op zoek naar bondgenoten om de strijd in Navarre. Ze ontmoeten vele mensen en moeten leren wie te vertrouwen is en wie niet. Daarbij gaan de emoties niet alleen met personages heen en weer.
Worden er tijdens hun reis vragen beantwoord die in de vorige delen zijn ontstaan. Maar komen er ook weer nieuwe vragen bij.
Thoughts:
De cliffhanger van Iron flame wad enorm. Gelukkig had ik Onyx Storm al klaar liggen dus ik kon gelijk door. Ik had na Fourth wing al gemerkt dat Iron flame gelijk doorgaat waar fourth wing was gebleven. Dus niets van een terugblik. Daarom had ik dat nu ook wel verwacht.
Voor degene die de boeken al eerder hebben gelezen is het zeker aan te raden om ze of te rereaden of een zeer uitgebreide samenvatting te lezen.
Er kwamen al veel personages voorbij, dat is in dit deel niet anders. Er zit er een kleine namenlijst in, maar voor mijn gevoel ontbraken er toch nog wel een aantal.
En ook al lijkt er weer veel politiek en strategisch spel voorbij te komen. Is het zo in het verhaal geïntegreerd dat het niet stoort. Net als de wat spice scene's , passen ze wel bij het hele verhaal.
Want ook al is er een grote strijd bezig. Ook de persoonlijke
Worsteling gaat door. Ook net als de vorige twee boeken schroomt Yarros het verdriet van afscheid niet. En dat zorgt voor onverwachte wendingen. Ook net als de vorige twee boeken schroomt Yarros het verdriet van afscheid niet. En dat zorgt voor onverwachte wendingen.
Kortom ook het derde deel bevat voor ieder wel iets. Gaan de emoties alle kanten op.
Na deze drie boeken mogen we Yarros wel kronen tot de koningin van de cliffhangers want man wat doet ze ons aan...
We beleven ons ondertussen al ruim 2000 bladzijdes in de wereld van Xaden, Violet, Sgaeyl, Tairn , Andarna maar we zijn er nog lang niet klaar mee. En wachten met smart op de volgende bladzijdes.
Maar wat een heerlijk verhaal weer. Een verhaal met vele plottwists, vele onverwachte gebeurtenissen die je doen verrassen.
De draken hebben na 3 boeken nog steeds die heerlijke humeur waar iedereen zo om kan lachen.
Daardoor is het nog moeilijker geworden wie Violet kan vertrouwen en wie niet.
Thoughts:
Want ook al is er een grote strijd bezig. Ook de persoonlijke