De oorlogspianiste
Wanneer de, oude vrijster in wording, Marnie, haar opa verliest, tijdens een van de eerste bombardementen op Londen, stort haar, al kleine wereld in. Tijdens het zoeken naar kleine herinneringen aan haar opa, ontdekt ze een radio in de kelder, en komt zijn rol als radioagent boven, tijdens haar zoektocht leert ze de Nederlandse Willem kennen.
Willem is een belangrijk lid van het Nederlands verzet, en heeft de hulp van Marnie dringend nodig om boodschappen te kunnen doorgeven.
Aan Nederlandse kant is Corrie aan het wachten op nieuws, vanuit Engeland, maar zij wordt bij stom toeval opgepakt, daarbij is de dringende hulp van Willem en Marnie nodig.
Dit is een goed geschreven, vlot te lezen boek, uiteraard met een kleine romantische toets, maar toch met inhoud.
Voor mij was Mandy Robotham volledig onbekend, maar wat een leuke schrijfstijl!
Voor mij was Mandy Robotham volledig onbekend, maar wat een leuke schrijfstijl!