Surrealistisch en unheimisch
Surrealistisch verhaal over een jongen die in een klein dorp woont. Al lezende kom je er snel achter dat hij zich niet in een normale gezinssituatie bevindt. Het verhaal is niet duidelijk over wat er met moeder aan de hand is, maar dat ze niet spoort is duidelijk en ook dat het hele gezin daar last van heeft. Vader is een man zonder ruggengraat die de orders van zijn vrouw opvolgt. De dynamiek in het gezin verandert wanneer er een zeer excentriek gezin in hun straat komt wonen. Uiteindelijk zal dit het begin zijn van hun ondergang.
Het is een vrij dun boekje met korte hoofdstukken. Daardoor heb ik het uitgelezen. Was het dikker geweest dan had ik het weggelegd. Het verhaal gaf mij een unheimisch gevoel. Ik werd er niet vrolijk van. Meer dan dat heeft het mij niet gebracht.