Kunst as It is.

De thriller “Tableau Mort” speelt zich af in Antwerpen. De stad wordt opgeschrikt door een gewelddadige moord in het Koning Albertpark. Een vrouw van middelbare leeftijd wordt neergestoken. Rechercheurs Elise Van Streyndonck en Stijn Desmedt worden op het onderzoek gezet. Ze weten niet welk moordwapen er gebruikt is en wat is de rare constructie met de takjes op de plaats van de moord ?
Een medewerker, Bart Robeyns, van het KMSKA (Koninklijk Museum Schone Kunsten Antwerpen) ontdekt via een uitgelekte foto in de pers een kleine tekening van de hop-frog. Dit is een verwijzing naar de schilder Ensor. Het onderzoek loopt niet van een leien dak, maar dankzij de date van Elise die toevallig bij het KMSKA werkt, krijgen ze toch een doorbraak. Elise en Stijn willen er alles doen om nog meer moorden te voorkomen. De moordenaar daarentegen wil zijn grand-finale.
Tableau mort’ leest heel vlot weg. Goed uitgewerkte personages doen je je gemakkelijk inleven in het verhaal. Het boek wordt ook vanuit een tweede perspectief geschreven nl. dat van de moordenaar. Qua spanning mocht het voor mij iets meer hebben. Er zit wel een opbouw in maar voor mij net niet voldoende om vier sterren te geven. Al bij al wel een fijn boek om lezen. Het zou perfect een Vlaamse serie kunnen zijn.

Meer recensies van Pederebooksandtravel