Een stevige Scandi-thriller met sterk plot
Verboren in de schaduw” is het tweede deel in de reeks van de Are-moorden geschreven door Viveca Sten.
Vanaf het eerste hoofdstuk zat ik direct in het boek en wou niets anders dan verder lezen. We krijgen twee verhaallijnen in dit boek. De eerste verhaallijn gaat over de moord en het lopende onderzoek. Hanna woont nog steeds bij haar zus in Are. Voor de tweede keer in korte tijd wordt er een lichaam gevonden in Are. Het blijkt de voormalig olympisch skiër Johan Andersson te zijn. Zijn lichaam is erg toegetakeld. Wie is er zo gewelddadig in dit kleine dorpje ? Hanna, Daniel en Anton worden op dit moordonderzoek gezet. Al snel blijkt dat er verschillende mogelijke daders zijn met verschillende motieven. En wat als er meer aan de hand is dan de moord alleen. Ook in dit boek krijgen we terug een goede inkijk in de privé-levens. Bij Daniel loopt het nog steeds niet gemakkelijk. Zijn vriendin wil Daniel ’s avonds bij haar thuis hebben maar door het moordonderzoek moet Daniel vele uren kloppen waardoor zijn vrouw er alleen voorstaat voor de zorg van hun dochter. Hanna woont nog steeds bij haar zus maar vind haar draai daar wel. Ze heeft haar relatiebreuk grotendeels verwerkt. Anton ligt in de knoop met zichzelf. Zal hij zijn geaardheid openbaar maken ? Brengen de keuzes die hij maakt het lopende onderzoek niet in gevaar ? Dit alles geeft een meerwaarde aan het verhaal. De tweede verhaallijn gaat over Rebecka. Rebecka, 19 jaar, huwt met de toekomstige geloofsleider van de gemeenschap “Licht des levens”, een gelovige gemeenschap die het woord van de bijbel letterlijk nemen. Jong en onbezonnen, dolgelukkig is Rebecka omdat hij haar gekozen heeft. Maar al snel komt zijn ware aard boven.
Je wordt zo meegezogen in het boek dat je het niet kan wegleggen. Je leeft met de personages mee. Je merkt een enorme evolutie tussen “Verborgen in de sneeuw”(het eerste deel) en dit boek. De personages krijgen meer diepgang. De twee verhaallijnen lopen op het einde heel mooi samen en dan denk je te weten wie de moordenaar is. Maar niets is minder waar. Viveca Sten zorgt op het einde nog voor een enorme plottwist. Wat een spannend verhaal. Wie van Scandi-thrillers houdt deze reeks mag je zeker niet missen. In februari krijgen we deze reeks ook in een serie op Netflix, dus zorg dat je eerst de boeken gelezen hebt.