Hoe ver ga je om je geliefden te beschermen?
Voor Rebecca uit Bloedverwant van @stuartnevilleauthor is dit een actuele vraag. Samen met haar dochter Moonflower is ze op de vlucht. Ze reizen door het land, door bossen, ver weg van de bewoonde wereld. Zelfs als Moonflower contact krijgt met een ander meisje, grijpt Rebecca resoluut in en ze trekken verder. Waarvoor vluchtten ze? Waartegen probeert Rebecca Moonflower te beschermen?
Fbi-agent Donner is verwikkeld in een jarenlange zoektocht, maar naar wie of wat weet hij zelf ook niet goed. Hij ziet een verband tussen meerdere dode mannen in verschillende staten. Maar wie heeft ze vermoord? En waren alle mannen wel slecht, is het iemand die voor eigen rechter speelt?
De verhaallijnen van Rebecca/Moonflower en Donner wisselen elkaar in een prettig tempo af. Van beide wordt net genoeg verteld om door te willen lezen. Het duurt een tijdje voor deze verhaallijnen elkaar ontmoeten, maar dit gebeurt op indrukwekkende wijze.
Mooi vond ik de brieven en dagboekfragmenten van Rebecca. Als tienermoeder schrijft zij aan haar pasgeboren dochtertje. Toch had ik wat meer achtergrond van haar willen lezen, om zo bepaalde keuzes beter te begrijpen. Ook agent Marc Donner bleef wat oppervlakkig en clichématig, als agent die een oude, langspelende zaak wil oplossen maar daardoor problemen ervaart met alcohol en zijn gezin.
Ik ben blij dat ik mee mocht lezen met deze leesclub georganiseerd door sterrenthriller. Dank ls uitgeverij voor dit recensie-exemplaar.