Meer dan 5,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Vrouwelijke rollen in de geschiedenis.

PHen 06 november 2024
In Dochters van Sevilla staan twee vrouwen centraal, die lijnrecht tegenover elkaar staan; een prostituee en een non. Damiana en Catalina zijn na hun gezamelijke jeugd beide verschillende kanten opgegaan.

Als Sevilla in de 16e eeuw opgeschrikt wordt door de moord op een collega prostituee van Damiana, gaat ze op onderzoek uit. Hierbij gaat ze als eerst naar haar jeugdvriendin in het klooster; Catalina. Met gevaar voor hun eigen leven onderzoeken de vrouwen wat er is gebeurd. Dit alles speelt af tegen de geschiedenis van de 16e eeuw waarbij vloten uitvaren naar de Nieuwe Wereld.

Mijn aandacht werd getrokken door dit boek doordat het een roman en thriller ineen is. Er wordt een soort moord onderzoek beschreven, maar tevens heeft het wat weg van een roman. Toch vond ik het een ingewikkeld boek, mede doordat er naast het verhaal van Damiana een ander verhaal verteld werd dat in de 13e eeuw begon. Later werd het duidelijker, maar ik moest er echt even inkomen. Ook de hoeveelheid personages die snel na elkaar geïntroduceerd worden maken dat je goed je hoofd erbij moet houden, ondanks de korte hoofdstukken.
De schrijfstijl van Susana Martin Gijón is prettig, maar bevat wel wat lastiger woorden.

Het is een mooi boek, maar je moet goed de tijd ervoor nemen om hem te lezen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van PHen

Gesponsord

Het intrigerende verhaal achter de moordenaar van Willem van Oranje. Vol spanning en gruwelijke plottwists!

Een indringend verhaal op het scherp van de snede, vanuit de belevingswereld van de strafrechtadvocate die als slachtoffer moet strijden voor een eerlijke behandeling onder het recht waar ze altijd in heeft geloofd.

Hetzelfde boek lezen brengt mensen samen: je hebt direct iets om over te praten! Daarom lezen we in november met heel Nederland 'Joe Speedboot' van Tommy Wieringa. Je haalt het boek gratis op bij je bibliotheek.