Psychologische pageturner

Priscilla 28 januari 2025
‘Kinderspel’ van Angela Marsons is wat mij betreft weer een echte must-read!

Dit elfde deel in de Kim Stone-serie bewijst opnieuw waarom deze boeken zo populair zijn: Angela weet de spanning op te bouwen vanaf de allereerste pagina en laat je niet meer los.

De zaak begint met een gruwelijke moord die meteen alle alarmbellen doet rinkelen. Het slachtoffer, een professor in kinderpsychologie, wordt op een huiveringwekkende manier gevonden. De manier waarop dit is beschreven zet direct de toon: duister, intens en mysterieus.

Wat volgt is wederom een interessant onderzoek voor Kim en haar team.

Naast deze interessante zaak, krijgt het nieuwste lid van het team, Penn, ook het één en ander voor zijn kiezen. Zelf vond ik het absoluut fijn om hem beter te leren kennen.

In ‘Kinderspel‘ vinden we dus een afwisseling tussen twee verschillende zaken en dat maakte dat ook deze nieuwste Kim Stone thriller weer vlot weg las.

In dit boek lezen we, net als in voorgaande boeken, weer over een actueel thema. Angela heeft zich deze keer gericht op hoogbegaafde kinderen. We lezen natuurlijk niet alleen over de positieve kanten van hoofbegaafdheid, maar zeker ook over de moeilijke kanten.

Angela gaat de diepte in wat het thema betreft en bespreekt ook de psychologische gevolgen. Voor de kinderen zelf, maar zeker ook voor hun omgeving.

Dat Angela weer uitvoerig onderzoek gedaan heeft, is absoluut duidelijk.

Het thema geeft een interessante laag aan het verhaal en zet je aan het denken.

Kim Stone is opnieuw fantastisch als hoofdpersonage. Haar scherpe blik, vastberadenheid en droge humor zorgen ervoor dat je haar niet alleen respecteert, maar ook echt met haar meeleeft.

Ook nu ontdekken we weer wat persoonlijke stukjes van Kim.

De dynamiek in het team brengt dit keer ook wat lucht in een verder intense thriller.

Zeker met de introductie van een nieuw (tijdelijk) lid is er een fijne balans. Ik hoop oprecht dat we haar gaan terug zien.

De onverwachte wendingen zorgden weer voor extra spanning. Elke keer dat je denkt te weten wie de dader is of waarom de moorden plaatsvinden, wordt het plot compleet overhoop gegooid. Het blijft je verrassen tot de laatste pagina.

Ik heb weer genoten van deze nieuwe Kim Stone thriller!

Conclusie
‘Kinderspel‘ is weer een heerlijke toevoeging aan de serie als je het mij vraagt.

Een interessante zaak, een interessant thema, een prettig opbouw aan spanning en een verrassend plot.

Het leest weer vlot weg en is verdiepend waar het gaat om de personages.

Ik kijk uit naar het volgende boek in deze serie en gelukkig hoeven we daar niet lang op te wachten!

Meer recensies van Priscilla