Als een zaak persoonlijk wordt...
‘Martelaar’ is het vijfde deel in de Kate Linville-serie, en dit was wederom een spannende thriller!
Charlotte Link weet je vanaf de eerste pagina mee te slepen in een intrigerend verhaal waarin twee zaken centraal staan. Toch is het vooral de zaak van Iris Shaw die de boventoon voert.
En wanneer Caleb Hale ook nog eens persoonlijk betrokken raakt bij deze zaak, wordt het verhaal niet alleen persoonlijk maar wordt ook de spanning nog eens flink opgevoerd.
Uiteraard volgen we in dit vijfde boek Kate Linville weer op de voet. Een onverwachte wending in een lopend onderzoek lijkt haar tijdelijk buitenspel te zetten, maar gelukkig volgt ze als vanzelfsprekend haar intuïtie.
In de voorgaande delen hebben we al behoorlijk wat verdieping gehad wat de personages betreft. We hebben Kate ondanks haar uitstekende rechercheurs kwaliteiten, leren kennen als een onzekere vrouw met een bepaalde sociale onhandigheid.
In dit vijfde deel leken deze mindere kanten van Kate de boventoon te voeren. En alhoewel het bij haar karakter hoort, vond ik de focus op haar onzekerheid en jaloezie in dit verhaal storend.
Het begon mij zelfs hier en daar wat te irriteren, omdat het haar blik als rechercheur vertroebelde.
Gezien de gebeurtenissen aan het einde van het boek, begrijp ik dat Charlotte hiermee bepaalde gevoelens bij de lezer heeft willen opwekken. Bij mij gingen deze gevoelens dus helaas een andere kant op.
Haar jaloezie en onzekerheid haalden soms de vaart uit het verhaal. Gelukkig heeft Charlotte dit wel weten te compenseren met de rest van de personages en het plot.
In het verhaal vinden we een afwisseling tussen heden en verleden, en die afwisseling houdt je alert. De spanning wordt goed opgebouwd en net als je denkt dat je weet hoe het zit, word je weer op het verkeerde been gezet.
‘Martelaar’ leest weer lekker vlot weg en was wat de gebeurtenissen betreft nagelbijtend spannend.
Het verrassende plot is goed uitgewerkt als je het mij vraagt en de onthulling op het einde heeft me van mijn stuk gebracht.
Ondanks mijn ergernis over Kate, heb ik enorm genoten van deze thriller!
Conclusie
Charlotte stal mijn hart met het eerste boek in deze serie.
Alle delen bevatten unieke zaken en de opbouw aan spanning is steeds weer geweldig. Zo ook weer in dit vijfde deel.
Hoewel ik mij in dit boek wat ergerde aan Kate Linville (het wordt nu wel eens tijd dat ze wat stappen gaat zetten in haar ontwikkeling), was het verhaal weer spannend en verrassend.
Het einde zag ik niet aankomen en moest ik even laten bezinken…
Ik ben enorm benieuwd wat dit voor de rest van de serie gaat betekenen.
Ondanks mijn ergernis over Kate, heb ik enorm genoten van deze thriller!
Conclusie
Charlotte stal mijn hart met het eerste boek in deze serie.
Het einde zag ik niet aankomen en moest ik even laten bezinken…
Ik ben enorm benieuwd wat dit voor de rest van de serie gaat betekenen.