Waanzinnig goed verhaal
Allereerst; Lieve Ryanne, je mag rete trots op dit boek zijn, je hebt het weer fantastisch gedaan! Bedankt voor vuurzee en dat ik op de achterflap mocht met mijn quote, ik vond het een hele eer. Dit boek krijgt een bijzonder plekje in de kast
Oké, ik zal eerlijk zijn; ik vond het een beetje spannend om dit verhaal te lezen. Vuurzee is anders dan de andere boeken van Ryanne omdat dit verhaal over twee mannen gaat en om eerlijk te zijn lees ik dit soort verhalen vrijwel bijna nooit en zeker geen romance verhalen want van de expliciete scènes daar kan ik gewoon niet echt warm van worden maar echt.. Ryanne heeft dit zo onwijs goed gedaan.
Mats en Jelte zijn neergezet als twee echte en realistische mannen die zo hun eigen problemen hebben. Jelte heeft op zijn stage 10 jaar geleden iets traumatisch meegemaakt en Mats worstelt nog altijd met de dood van zijn broer Martin, maar met elkaar proberen ze hun trauma's en verdriet te verwerken. Ryanne heeft deze verhaallijn zo mooi en goed uitgewerkt zoals we van haar gewend zijn, emotioneel en realistisch waardoor je vanzelf een hechte band met de twee mannen krijgt. De emotionele verhaallijnen worden weer goed gecombineerd met humor en luchtigheid waardoor het niet anders kan dan dit boek in een adem uit te lezen.
Ik heb echt weer intens genoten van een nieuw deel uit de water en vuur serie en echt.. ik zit nu alweer vol smart te wachten op vuurgloed, ik zou over vuurzee nog zoveel meer dingen kunnen zeggen maar je zou dit verhaal zelf moeten gaan ervaren en dan hoop ik dat je net zo onder de indruk bent van dit verhaal als dat ik was toen ik hem dichtsloeg.
Al met al; ren naar de dichtstbijzijnde boekhandel en haal vuurzee want echt, dit verhaal moet je lezen