Thema's om over na te denken
Lex Passchier is een Nederlandse auteur van televisiescenario's, toneelteksten en thrillers.
'De val van Tammy Davidson' is zijn nieuwste literaire thriller.
Lex Passchier gebruikt in zijn boek verschillende verhaallijnen.
1) Puck en Abel zijn op vakantie in Frankrijk samen met hun zoontje. Daar komen ze in een bosbrand terecht waardoor hun leven plotseling totaal veranderd
2) In een volkstuin wordt een vrouw vermoord teruggevonden. Rechercheur Cees Vermunt en zijn collega Faye worden op de zaak gezet. Ze vinden de dagboeken van Jonathan en al snel verdenken ze hem
3) Tammy is auteur van het boek 'De val'. Na een moeilijke periode zoekt ze rust en gaat ze op vakantie naar Griekenland.
Ik wil niet verder uitweiden over het verhaal want het is veel te gevaarlijk om spoilers vrij te geven.
In het begin vraag je je af wat Lex met deze 3 verhaallijnen wil bereiken, hij laat de lezer in het ongewisse. Naarmate je verder in het boek komt beginnen de euro's te vallen en ontdek je dat het één geheel wordt.
Het is natuurlijk heel evident dat Lex zijn verhaal heel filmisch heeft geschreven. Zijn personages heeft hij op zo'n manier goed uitgewerkt dat je bij de vragen die zij bij zichzelf stellen je ook aan het denken zet.
bv Puck worstelt met de vraag of het wel nog gepast is om in deze tijd nog kinderen op de wereld te zetten.
Lex doet ons nog eens terugdenken aan de coronatijd. Een periode waarin de eenzaamheid bij velen zoals bij Jonathan een litteken heeft achtergelaten.
Klimaatverandering is een ander thema die de auteur ook in boek aanhaalt bv de bosbrand.
De opzet van Lex Passchier was om eens een thriller te schrijven dat totaal anders is dan alle andere thrillers. Het is een verhaal dat de lezer ook aanzet om eens stil te staan bij de aangehaalde thema's. Met 'De val van Tammy Davidson' is hij daarin perfect geslaagd.
'De val van Tammy Davidson' is zijn nieuwste literaire thriller.
Lex Passchier gebruikt in zijn boek verschillende verhaallijnen.