Een instant-kerstgevoel
'De verloren kerstwens' is een feelgood-kerstnovelle van Mirjam Aarts.
Stella runt een kookwinkeltje op een pleintje waar de winkeliers een heel goeie band met elkaar hebben.
In de kerstperiode staat een grote kerstboom op het pleintje te pronken. Iedereen mag die versieren met een kerstbal die men voor €20,00 koopt waarin men een kerstwens kan verstoppen.
Wanneer Stella zoals gewoonlijk op een dag de kerstboom bewondert, ziet ze plots een gebroken kerstbal onderaan de kerstboom liggen. Ze neemt de kerstbal mee naar huis om te repareren. Het briefje met de kerstwens piept uit de kerstbal. Haar nieuwsgierigheid is te groot en ze kan het niet laten om het briefje uit de kerstbal te peuteren. Wanneer ze de kerstwens leest, is ze van haar melk. Haar hart breekt. Wat zou ze zo graag de kerstwens vervullen. Zal dit haar lukken?
Op de cover zie je kleurrijke huisjes op een plein waar in het midden een mooi versierde kerstboom staat. Het ziet er heel gezellig uit.
De titel 'De verloren kerstwens' kan een wens zijn die niet vervuld wordt.
De hoofdpersonage Stella is een pittige dame, die voor haar doel gaat. Ze deinst voor niemand terug ook niet voor haar huisbaas, de bullebak
Door Stella beseffen we dat Kerst niet alleen om dure cadeaus gaat maar dat familie, vrienden, liefde veel belangrijker zijn.
En dat is nog altijd de oorspronkelijke betekenis van Kerst.
De kleine verhaaltjes van Mirjam Aarts zijn altijd leuk om tussendoor te lezen.
En als je nog niet in de kerst-mood zit, dan is 'De verloren kerstwens' het ideale verhaaltje.
Een mooie kersttip!
De titel 'De verloren kerstwens' kan een wens zijn die niet vervuld wordt.
En dat is nog altijd de oorspronkelijke betekenis van Kerst.
De kleine verhaaltjes van Mirjam Aarts zijn altijd leuk om tussendoor te lezen.
Een mooie kersttip!