Op stap met Bo en de honden
Af en toe schrijft Linda Jansma naast haar thrillers ook wel eens een tussendoortje voor De Verhalenfabriek. 'Kerst met een Staartje' is haar nieuwste feelgood-tussendoortje.
Bo is zo dol op honden dat ze een beroep gekozen heeft waarin de hond centraal staat. Ze runt een zelfstandig hondenuitlaatservice.
Elke dag gaat ze drie keer op stap met verschillende honden van baasjes die het veel te druk hebben om hun honden uit te laten. Wanneer ze op een dag één van haar lievelingshondjes de corgie Mister C. wil afhalen, doet zoals gewoonlijk niet Sheila de deur open maar haar man Dax. Blijkbaar is Sheila met de noorderzon vertrokken en heeft ze alles wat ze kon meenemen ook meegenomen behalve Mister C.
Bo is onder indruk van Dax zijn mooie verschijning maar de manier waarop hij zich gedraagt maakt het mooie plaatje aan diggelen. Ze vindt hem een echte kwal, zo'n meneertje die altijd zijn zin krijgt. Dax wil dat Bo de ganse dag op Mister C. let. En ook al legt ze hem uit dat ze geen hondenoppasser is, toch kan ze niet weigeren Ze doet dit niet voor Dax maar enkel voor Mister C. Ze kan de hond toch niet aan zijn lot overlaten.
Was deze beslissing de juiste of krijgt het verhaal nog een staartje?
Op de cover staat een vrouw met een hond aan de leiband. Op de achtergrond zie je sterretjes en hulst, hondenpoten en botjes. Duidelijk dat Kerstmis en een hond een grote rol in het verhaal zullen spelen.
Het staartje in de titel kan wijzen op het staartje van de hond : Kerst met een hond. Maar het kan ook anders geïnterpreteerd worden een Kerst met een gevolg of een vervolg.
'Kerst met een Staartje' is heel vlot geschreven waarin de personages heel goed zijn uitgewerkt.
Bo is een echte dierenvriend, heel lief en heel behulpzaam. Ze neemt het niet zo nauw met de regels van de huisbaas want die eist dat ze geen huisdier mag hebben. Haar kat, de Rooie moet ze dan ook telkens verstoppen als de huisbaas op haar deur klopt wat tot hilarische situaties leidt.
Dax heeft een mooi uiterlijk en is altijd heel netjes gekleed. Hij laat niet onmiddellijk in zijn kaarten kijken. Hij heeft meer in zijn mars dan dat Bo denkt.
De huisbaas vond ik ook een grappig figuur, ik kon me hem al levendig voorstellen : nieuwsgierig, altijd op het slechtste moment aankloppen,...
Bo's zus Marijke en haar man Rogier die zwaar in de problemen zitten en waarbij je hun machteloosheid voelt
De oma van Dax die de taak als koppelaarster mooi uitvoert.
Deze personages en de situaties waarin ze belanden zorgen ervoor dat er verschillende emoties in het verhaal aan bod komen.
Verschillende keren heb ik toch wel moeten lachen met wat Bo toch allemaal uitspookt.
Met 'Kerst met een Staartje' bewijst Linda Jansma dat ze naast het schrijven van steengoede thrillers ook heel leuke feelgood aan kan.
Wie van Kerst, romantiek en humor houdt, raad ik dit verhaal ten stelligste aan! Ik heb alvast er veel plezier aan beleefd!
Was deze beslissing de juiste of krijgt het verhaal nog een staartje?
De oma van Dax die de taak als koppelaarster mooi uitvoert.