Een psychologische thriller met een sterke spanningsboog
Marja Boomstra is niet meer aan haar proefstuk toe. Ze publiceerde al een aantal thrillers die heel goed werden onthaald.
'Verdwenen stemmen' is haar nieuwste thriller van een serie waarin Elena de hoofdrol speelt.
Elena was nog maar 6 jaar toen haar beide ouders bij een auto-ongeluk omkwamen, sindsdien zorgt haar tante voor haar.
De bemoeienissen van haar tante en haar ex-vriend die haar de hele tijd stalkt, is ze zo zat. Ze wil weg van hen en het liefst zo ver mogelijk. Wanneer ze een jobaanbieding in het buitenland ziet, aarzelt ze geen ogenblik.
Elena wordt de nieuwe boekhoudster en kinderoppas van de tweeling van Max op het landgoed van de familie Meerdervoort in Engeland. Eenmaal aangekomen op het landgoed loopt het al van bij het begin mis. Elena voelt dat er spanning heerst. De kinderen sluit ze onmiddellijk in haar hart maar Max kan ze niet doorgronden. Wanneer er plots twee meisjes verdwijnen, ruikt Elena onraad. Waarom staat de linkervleugel leeg? En zag ze daar geen lichtje branden? Waar komt het getik op de leidingen vandaan? Allemaal vragen die Elena zich stelt en waarop ze zo gauw mogelijk antwoorden wil...
Mooie covers daar val ik voor en telkens weer kan Marja me verrassen. Het zijn echt pareltjes!
Bliksemschichten schieten uit het hoofd van een mooie vrouw.
's Nachts krijgt Elena nachtmerries over de dood van haar ouders. Haar hoofd komt niet tot rust. Haar gedachten knetteren als een bliksem in haar hoofd.
De titel 'Verdwenen stemmen' kan wijzen op diegene die gestorven zijn en die niet meer kunnen vertellen wat er allemaal gebeurd is. Ze hebben hun geheim meegenomen in hun graf.
We leren de verschillende personages kennen maar we voelen dat elk wel zijn geheim met zich meedraagt. We kunnen ze niet volledig doorgronden, ze laten het achterste van hun tong niet zien.
Door de schrijfstijl van Marja had ik het gevoel dat ikzelf op het landgoed vertoefde en dat ik alles op een afstand kon volgen. Het is heel beeldend geschreven, zelfs zo goed dat het boek zich ideaal leent om verfilmd te worden.
De korte hoofdstukken worden telkens afgewisseld door delen die cursief gedrukt zijn waar de Meester aan het woord is. Alleen al bij de naam de Meester krijg ik al de kriebels.
Hoe krijgt Marja het telkens voor elkaar om de lezer op een dwaalspoor te zetten. Iedereen kan de dader zijn en ze houdt ons in spanning tot op het einde. Nogal logisch dat je het boek zomaar niet opzij kan leggen. Zalig!!
'Verdwenen stemmen' mag terecht een psychologische thriller genoemd worden waarin de spanningsboog heel sterk is. Spijtig dat het boek eindigt met een open einde. De lezer zit met veel vragen en hunkert om het vervolg te lezen. Ik kijk er alvast naar uit.
Bliksemschichten schieten uit het hoofd van een mooie vrouw.