beklemmend goed angstig boek

sabine 28 januari 2025
Vijf vrienden gebonden door de angstaanjagende realiteit ze worden allemaal gestalkt. Nadat een van hun groep bruut wordt vermoord, weten ze dat hun leven aan een zijden draadje hangt. Maar het ergste zal nog komen, want over tien dagen zal er nog iemand van hen dood zijn.

Ik las dat de schrijfster zelf 15 jaar geleden dit allemaal heeft meegemaakt. Ik vond het al zo’n beklemmend goed geschreven verhaal dat je dit als persoon nooit hoopt mee te maken. Maar nu ik weet dat ze niet biografisch maar wel uit eigen ervaring schrijft vind ik het nog beklemmender. Omdat je jezelf gaat afvragen hoe zou je zelf reageren al jou dit overkomt.

Hoewel elk hoofdstuk aan één personage tegelijk was gewijd, moest ik mezelf er helaas vaak aan herinneren wie, wie stalkte en wat hun achtergrondverhaal was.
Elk personage wordt goed neergezet, ze hebben hun eigen unieke stem en goede achtergrondverhalen. Soms twijfel je aan hun betrouwbaarheid, want na wat er met ze is gebeurd worden ze begrijpelijkerwijs geheimzinniger. Wie kunnen ze vertrouwen?
Dit is een heel sterk element in het plot, omdat je heen en weer gaat en reflecteert op wat er is gezegd of gedaan, en er zijn momenten waarop mijn wantrouwensantenne alle kanten op trilt. Dit is heel intens geplot, soms is het een langzame verbranding, maar dan neemt het tempo dramatisch toe, wat het verhaal alleen maar angstaanjagender lijkt te maken. Er zijn een paar verrassende onthullingen, een paar goede afleidingsmanoeuvres, een paar doodlopende wegen en meerdere wendingen die het verhaal naar een zeer bevredigend einde stuwen en was ik erg verrast door de afloop die zag ik niet aankomen.

4 sterren

Meer recensies van sabine