MUST READ BOOK
Dit boek had mij vanaf de eerste bladzijde in haar greep. Door de donkere komedie-ontmoet-moordmysterie waren mijn leesuren geblokt. Lucy Chase, is een complex karakter door haar directe, recht voor zijn raap reacties. Je vindt haar gelijk leuk, op de eerste pagina heb je zo al 3x een glimlach op je gezicht gehad en dat blijft zo door het boek heen. Ondanks dat ze snel in je hart is opgenomen moet je wel behoedzaam zijn want ze kan een koelbloedige moordenaar zijn.
Het gaat om Lucy Chase, die vermoedelijk haar vriendin, Savannah (Savvy), 5 jaar geleden heeft vermoord. Destijds was er onvoldoende bewijs voor haar schuld, mogelijk ook door Lucy’s geheugenverlies. Ze vertrekt vanuit het kleine stadje Plumton naar LA en bouwt daar een nieuw leven op maar met altijd in haar achterhoofd die moord van 5 jaar geleden. Onder een pseudoniem schrijft ze romcom boeken om zo haar leven nog wat joi de vivre te geven. Dan krijgt ze een uitnodiging van haar oma, om haar 80ste verjaardag te komen vieren in haar ‘hometown’ Plumpton, Texas. Moet ze gaan of niet. Uiteindelijk kiest ze ervoor om te gaan ook omdat inmiddels podcaster Ben Owens ten tonele is verschenen met zijn podcast “Listen fort he Lie” die de moord van Savvy behandeld en vele mensen in Lucy’s omgeving al heeft geïnterviewd.
Omdat ze totaal geen herinneringen heeft aan de avond dat Savvy werd vermoord kiest ze ervoor om toch terug te gaan naar Plumpton, om te zien of ze zich weer wat kan herinneren. Terwijl ze struggled met de boze blikken van de bewoners heeft ze ook nog de stem van Savvy, in haar hoofd die “KILL” zegt.
Iedereen vraagt haar om haar verhaal te vertellen, maar dat doet ze al 5 jaar vind ze zelf. ZE WEET HET NIET! Uiteindelijk gaat ze toch samen met Ben haar verhaal vertellen.
Het verhaal vertelt zich door Lucy zelf en de podcast van Ben. Zo krijg je een beeld hoe de mensen over Lucy en de situatie rondom de dood van Savvy denken. Het personage van Lucy is echt enorm goed beschreven, haar scherpe sarcastische toon, de treffende weergave van de imperfecte, bevooroordeelde stadsmensen, in combinatie met het spannende tempo en de duistere, maar oprechte ontknoping, maakten dit boek voor mij een absolute aanrader. Het verdient zonder twijfel 5 sterren.
Het hele verhaal zit je gekluisterd aan het boek en wil je nog even dat ene hoofdstuk verder lezen. Vooral de laatste 60 bladzijden kon de wereld vergaan en ik zou het niet door gehad hebben zo spannend zijn die.
Ik zou willen dat ik dit boek nog een keer voor het eerst kan lezen zo indrukwekkend is dit boek.