Op reis met je ex
Theo en Kit waren ooit beste vrienden, daarna geliefden en nu zijn ze exen die elkaar niet meer zien of spreken. Vlak voor het misging zouden ze een culinaire reis door Europa maken.
Die reis is nooit gemaakt, maar allebei hebben ze de voucher nog. Voor een aspirant-sommelier en een banketbakker is dit echter wel een reis die naadloos aansluit bij hun passie voor eten en wijn.
Daarom besluiten ze ieder afzonderlijk de reis uiteindelijk toch te gaan maken. Maar tot hun grote schrik doen ze dat precies op hetzelfde moment.
“Ik draai mijn gezicht weg zodat hij mijn plotseling opwellende tranen niet kan zien.” Casey McQuiston
De ex-trip van Casey McQuiston is een heerlijke feelgood roman die je samen met de hoofdpersonen op een culinaire reis door een deel van Europa stuurt.
Dit verhaal van Casey McQuiston geeft je echt het gevoel dat je meerdere stedentrips in één maakt. De opzet waarin je in elke stad niet alleen iets van de cultuur, maar ook van de plaatselijke gerechten en wijn ‘proeft’, is zeker geslaagd en omlijst de relatie van de twee hoofdpersonen mooi. De startpagina’s waarop de passies van Theo en Kit samenkomen, en die te lezen zijn voor elke nieuwe stad die wordt bezocht zijn een fijne aanvulling. Ik heb echt genoten van de wijze waarop alles in elkaar passend is gemaakt.
De personages worden goed neergezet, maar dat gebeurt wel vooral in het nu. De terugblikken naar de start en het einde van hun relatie zijn daardoor een welkome aanvulling, die de twee hoofdpersonen wat meer diepte geeft. Dit maakt ook dat je de spitsvondigheid en humor van hun gesprekken nog beter kan plaatsen, en hun groei nog meer kan waarderen. Vooral bij Theo is een grote ontwikkeling te bemerken. De manier waarop dat wordt gebracht is enerzijds een klein beetje verwarrend, maar als je erover nadenkt anderzijds ook geen enorme verrassing.
De ex-trip is lief, grappig, steamy en edgy. Als je van reizen, eten, wijn, passie en de liefde houdt, dan zal je je zeker vermaken met deze feelgood roman.
⭐️⭐️⭐️⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks