Niet alles kan verborgen blijven
Laureens hart heeft altijd bij het strand gelegen en de verhuizing naar Egmond aan Zee lijkt een droom. Zowel Laureen als haar man Jesper hebben een succesvolle carrière en ook hun tienerdochter Mikki doet het goed.
In Egmond aan Zee vervolgen Laureen en Jesper hun drukke carrières, waardoor ze elkaar niet vaak zien. De onderlinge afstand en het stuk van hun verleden dat ze voor elkaar verzwijgen zorgen voor spanning.
Als de geheimen komen bovendrijven, ontdekken ze dat zwijgen gevaarlijk kan zijn.
“Misschien ligt het aan haarzelf, ze is kieskeurig met haar contacten, ze heeft er niet veel. Ze heeft het gevoel dat het investeren in een vriendschap haar meer moeite kost dan anderen.” José Kruijer
Geen haar beter van José Kruijer is een intrigerende psychologische thriller vol geheimen.
José Kruijer heeft een vlotte schrijfstijl. Met korte hoofdstukken neemt ze je daardoor makkelijk mee in het verhaal, dat ik in eerste instantie als wat afstandelijk ervaarde. Ik had daar het gevoel dat ik van buitenaf naar de gebeurtenissen keek. Maar richting het einde keerde die beleving, werd ik makkelijker in het verhaal gezogen en voelde ik me veel meer betrokken bij de personages en de ontwikkelingen.
Wat ik erg leuk vind is dat de auteur enerzijds de oplossing als voor de hand liggend lijkt te presenteren, maar ze je toch elke keer weer aan het twijfelen brengt of dat eigenlijk wel zo is. De kracht van het verhaal ligt echt in de verwarring die José Kruijer daarmee teweegbrengt. En ondanks wat kleine inconsequenties, weet ze op die manier het verhaal interessant te houden.
Geen haar beter kent een hoop ontwikkelingen en personages, waarvan de auteur er een paar lekker twijfelachtig presenteert en daarmee het verhaal goed dient. José Kruijer heeft een fijne psychologische thriller afgeleverd die makkelijk leest.
Instagram: sheila_hjv_inbooks
Instagram: sheila_hjv_inbooks