Supermooi boekje
Onlangs mocht ik dit kinderboek lezen van Els Verhoeven - Bram in de kleurenwereld
Het verhaal gaat over een jongetje dat gediagnosticeerd wordt met ADHD. Maar geen medicijnen wilt nemen om rustiger te zijn omdat hij denkt dat zijn kleurenwereld dan verdwijnt.
Eerst lees je een stukje over hoe Bram fantaseert over een toverwereld waar je alle dingen zelf een eigen kleurtje kan geven. Daarna gaan we mee naar een kindercoach waar Bram op andere manieren zonder medicatie leert zijn rust terug te vinden.
Uiteindelijk komt Bram op een speciale school te zitten waar er meer kinderen zijn zoals hem.
Het boek heeft 40 bladzijden en beschikt over hele mooie plaatjes. De auteur heeft een serieus onderwerp verwerkt in een mooi kleurrijk verhaal. Waardoor je op een andere manier kennismaakt met ADHD, de auteur legt dit doorheen het verhaal op een mooie manier uit.
Persoonlijk vond ik het een mooi boekje om te lezen. Het is heel leuk om het verhaaltje te lezen vanuit een kind zijn belevingswereld , zij herkennen misschien dingetjes van ander kindjes met mogelijke ADHD waardoor ze het beter kunnen plaatsen maar ook is het heel herkenbaar voor mij als pedagogisch medewerker.
Wil je jouw kind een beetje informeren over ADHD op een leuke kinderlijke manier? Dan kun je dit boekje aanbieden. Het boek is geschikt voor ongeveer kindjes in de leeftijd vanaf 6 jaar!
Dankjewel Els, voor het toevertrouwen van dit superleuke boekje!
Dankjewel Els, voor het toevertrouwen van dit superleuke boekje!